0

Žepki s salom

Deli recept:

Zepki s salom
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 40 min

Sestavine

Testo
 500 g gladke moke T500
 250 g čiste masti - salo
 200 ml kisle smetane
 1 pecilni prašek
Ostalo
 ostra moka T400 za delovno površino

Postopek

1

Moki dodamo zmehčano salo (domačo čisto mast) in kislo smetano. Grobo premešamo z mešalnikom.

1 smetano salo moko

2

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.

2 zgnetemo 1

3

Testo razdelimo na dve polovici.

3 testo razdelimo

4

Delovno površino posujemo z ostro moko. Prvo polovico testo razvaljamo na debelino 3 mm in z modeli izrezujemo v obliki kvadrata.

4 razvaljamo izrezemo

5

Na vsak izrezan kvadrat dodamo 1/2 čajne žličke marmelade iz črnega ribeza https://stefkinedobrote.si/recepti/marmelada-iz-crnega-ribeza/ ali marelično marmelado https://stefkinedobrote.si/recepti/marelicna-marmelada-z-vanilijo/.

5 nadev marmelada

6

Vsak kvadrat prepognemo v obliki trikotnika.

6 prepognemo

7

Z vilicami, ki jih pomočimo v ostro moko zalepimo.

7 stisnemo z vilicami

8

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

8 specemo ohladimo

9

Ohlajene žepke povaljamo v sladkor v prahu. Postrežemo z domačim zeliščnim čajem.

Kategorija

Sestavine

Testo
 500 g gladke moke T500
 250 g čiste masti - salo
 200 ml kisle smetane
 1 pecilni prašek
Ostalo
 ostra moka T400 za delovno površino

Postopek

1

Moki dodamo zmehčano salo (domačo čisto mast) in kislo smetano. Grobo premešamo z mešalnikom.

1 smetano salo moko

2

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.

2 zgnetemo 1

3

Testo razdelimo na dve polovici.

3 testo razdelimo

4

Delovno površino posujemo z ostro moko. Prvo polovico testo razvaljamo na debelino 3 mm in z modeli izrezujemo v obliki kvadrata.

4 razvaljamo izrezemo

5

Na vsak izrezan kvadrat dodamo 1/2 čajne žličke marmelade iz črnega ribeza https://stefkinedobrote.si/recepti/marmelada-iz-crnega-ribeza/ ali marelično marmelado https://stefkinedobrote.si/recepti/marelicna-marmelada-z-vanilijo/.

5 nadev marmelada

6

Vsak kvadrat prepognemo v obliki trikotnika.

6 prepognemo

7

Z vilicami, ki jih pomočimo v ostro moko zalepimo.

7 stisnemo z vilicami

8

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

8 specemo ohladimo

9

Ohlajene žepke povaljamo v sladkor v prahu. Postrežemo z domačim zeliščnim čajem.

Notes

Žepki s salom

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO