Sestavine
Postopek
Moki dodamo zmehčano salo (domačo čisto mast) in kislo smetano. Grobo premešamo z mešalnikom.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Testo razdelimo na dve polovici.
Delovno površino posujemo z ostro moko. Prvo polovico testo razvaljamo na debelino 3 mm in z modeli izrezujemo v obliki kvadrata.
Na vsak izrezan kvadrat dodamo 1/2 čajne žličke marmelade iz črnega ribeza https://stefkinedobrote.si/recepti/marmelada-iz-crnega-ribeza/ ali marelično marmelado https://stefkinedobrote.si/recepti/marelicna-marmelada-z-vanilijo/.
Vsak kvadrat prepognemo v obliki trikotnika.
Z vilicami, ki jih pomočimo v ostro moko zalepimo.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.
Ohlajene žepke povaljamo v sladkor v prahu. Postrežemo z domačim zeliščnim čajem.
Sestavine
Postopek
Moki dodamo zmehčano salo (domačo čisto mast) in kislo smetano. Grobo premešamo z mešalnikom.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Testo razdelimo na dve polovici.
Delovno površino posujemo z ostro moko. Prvo polovico testo razvaljamo na debelino 3 mm in z modeli izrezujemo v obliki kvadrata.
Na vsak izrezan kvadrat dodamo 1/2 čajne žličke marmelade iz črnega ribeza https://stefkinedobrote.si/recepti/marmelada-iz-crnega-ribeza/ ali marelično marmelado https://stefkinedobrote.si/recepti/marelicna-marmelada-z-vanilijo/.
Vsak kvadrat prepognemo v obliki trikotnika.
Z vilicami, ki jih pomočimo v ostro moko zalepimo.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.
Ohlajene žepke povaljamo v sladkor v prahu. Postrežemo z domačim zeliščnim čajem.