Sestavine
Postopek
Nabrane koprive operemo in skuhamo. Kuhane koprive spasiramo in ohladimo.
Krompir narežemo na rezine, dodamo sol in ga skuhamo. Odcedimo in ga pretlačimo.
Dodamo jajce, maslo in ohlajeno spasirano špinačo.
Dodamo moko in s kuhalnico premešamo.
Zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo lepljivo, dodamo moko.
Testo razrežemo, oblikujemo v dolg svaljek in ga narežemo na koščke. Na pomokani površini oblikujemo v svaljke.
Pripravljeni svaljke skuhamo v slanem kropu. Ko zavrejo, pustimo vreti ca. 5 minut. Kuhani so, ko priplavajo na površje.Kuhane svaljke odcedimo.
V olju prepražimo drobtine. Svaljke, ki smo odcedili, dodamo k praženim drobtinam in jih premešamo.
Postrežemo kot samostojno jed s skledo sveže domače solate ali jih uporabimo kot prilogo k zrezkom v čebulni omaki.
Sestavine
Postopek
Nabrane koprive operemo in skuhamo. Kuhane koprive spasiramo in ohladimo.
Krompir narežemo na rezine, dodamo sol in ga skuhamo. Odcedimo in ga pretlačimo.
Dodamo jajce, maslo in ohlajeno spasirano špinačo.
Dodamo moko in s kuhalnico premešamo.
Zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo lepljivo, dodamo moko.
Testo razrežemo, oblikujemo v dolg svaljek in ga narežemo na koščke. Na pomokani površini oblikujemo v svaljke.
Pripravljeni svaljke skuhamo v slanem kropu. Ko zavrejo, pustimo vreti ca. 5 minut. Kuhani so, ko priplavajo na površje.Kuhane svaljke odcedimo.
V olju prepražimo drobtine. Svaljke, ki smo odcedili, dodamo k praženim drobtinam in jih premešamo.
Postrežemo kot samostojno jed s skledo sveže domače solate ali jih uporabimo kot prilogo k zrezkom v čebulni omaki.