Široki rezanci s špinačo iz kopriv

Deli objavo:

Siroki rezanci s koprivino spinaco
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupni čas3 h 20 min

Sestavine

Za 4 osebe
 250 g gladke moke T500
 5 jedilni žlici kuhane špinače iz kopriv
 2 jajci
 1 jedilna žlica olivnega olja
 1 ščep soli
Ostalo
 ostra moka za delovno površino

Postopek

Priprava špinače
1

Koprive operemo in skuhamo v vodi.

1 oprane koprive skuhamo

2

Odcedimo in spasiramo. Za testo potrebujemo 5 jedilnih žlic špinače.

kuhano spasiramo

Priprava testa
3

Moki dodamo sol in premešamo. Dodamo jajca in zmešamo.

20200320 144812

4

Primešamo spasirano špinačo.

20200320 144951

5

Po delovni površini posujemo ostro in zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo še lepljivo dodajamo postopoma moko.

20200320 145157

6

Pripravljeno testo zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut, lahko tudi več.

20200320 145628

7

Delovno površino posujemo z ostro moko in testo na tanko razvaljamo. Pripravljeno testo pustimo na sobni površini, da se posuši.

20200320 151811

8

Posušeno testo razrežemo na več delov in zavijemo.

20200320 172436

9

Pripravljene zvitke razrežemo na poljubne širine. Posušimo.

20200320 172549

10

Razrezane posušimo.

20200320 173224

11

Skuhamo v slanem kropu. Postrežemo kot prilogo ali kot samostojno jed. Kot samostojno jed jih povaljamo v pražene drobtine.

Siroki rezanci s koprivino spinaco

Sestavine

Za 4 osebe
 250 g gladke moke T500
 5 jedilni žlici kuhane špinače iz kopriv
 2 jajci
 1 jedilna žlica olivnega olja
 1 ščep soli
Ostalo
 ostra moka za delovno površino

Postopek

Priprava špinače
1

Koprive operemo in skuhamo v vodi.

1 oprane koprive skuhamo

2

Odcedimo in spasiramo. Za testo potrebujemo 5 jedilnih žlic špinače.

kuhano spasiramo

Priprava testa
3

Moki dodamo sol in premešamo. Dodamo jajca in zmešamo.

20200320 144812

4

Primešamo spasirano špinačo.

20200320 144951

5

Po delovni površini posujemo ostro in zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo še lepljivo dodajamo postopoma moko.

20200320 145157

6

Pripravljeno testo zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut, lahko tudi več.

20200320 145628

7

Delovno površino posujemo z ostro moko in testo na tanko razvaljamo. Pripravljeno testo pustimo na sobni površini, da se posuši.

20200320 151811

8

Posušeno testo razrežemo na več delov in zavijemo.

20200320 172436

9

Pripravljene zvitke razrežemo na poljubne širine. Posušimo.

20200320 172549

10

Razrezane posušimo.

20200320 173224

11

Skuhamo v slanem kropu. Postrežemo kot prilogo ali kot samostojno jed. Kot samostojno jed jih povaljamo v pražene drobtine.

Siroki rezanci s koprivino spinaco

Široki rezanci s špinačo iz kopriv

Deli objavo: