0

Poletna enolončnica

Poletna enoloncnica
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave32 min

Sestavine

za 4 osebe
 500 g govejega mesa
 600 g belega zelja (1 srednje debela glava)
 100 g stročjega fižola
 1 mala koleraba
 1 glava čebule
 1 jedilna žlica suhih dežnikaric
 1 jedilna žlica ocvrte čebule
 1 čajna žlička mletega česna
 1 šopek sesekljanega peteršilja,
 1 vejica luštreka ( sveži ali posušen)
 1 lovorov list
 2 ščep cele kumine
 sol po okusu
 poper po okusu
 2 jedilni žlici ghee masla ali druge maščobe za praženje
Zgostitev
 100 ml vode
 1 jedilna žlica ostre moke T400

Postopek

1

Maslo stopimo, dodamo sesekljano čebulo, posujemo z mletim česnom in prepražimo.

20250719 094812

2

Dodamo na kocke narezano meso in ga med mešanjem pražimo tako dolgo, da spremeni barvo.

20250719 094904

3

Dodamo narezan fižol in na kocke narezano kolerabo.

20250719 094952

4

Dolijemo mesno jušno osnovo in dodamo pasterizirano korenje.

Namig: Če ne razpolagamo s pasteriziranim korenjem, fino naribamo en korenček.

20250719 095107

5

Dodamo sesekljani peteršilj, sol in poper po svojem okusu.

20250719 100011

6

Zelju očistimo debelejše dele in ga na grobo narežemo. Dodamo polovico narezanega zelja.

20250719 100246

7

Premešamo in dodamo ocvrto čebulo. Kuhamo na zmernem ognju 30 minut.

Namig: Če je goveje meso žilavo, kuhanje podaljšamo.

20250719 101220

8

Primešamo mlete dežnikarice ali druge suhe gobe.

20250719 101312

9

Nato dodamo še sesekljano vejico svežega luštreka ali 1 čajno žličko posušenega luštreka.

20250719 101455

10

Dodamo drugo polovico narezanega zelja.

20250719 102257

11

Dodamo še lovorjev list in celo kumino. Kuhamo še 10 minut.

20250719 103007

12

Postrežemo s kosom sveže pečenega kruha s semeni ali svežimi žemljami.

20250719 104408

Kategorija

Sestavine

za 4 osebe
 500 g govejega mesa
 600 g belega zelja (1 srednje debela glava)
 100 g stročjega fižola
 1 mala koleraba
 1 glava čebule
 1 jedilna žlica suhih dežnikaric
 1 jedilna žlica ocvrte čebule
 1 čajna žlička mletega česna
 1 šopek sesekljanega peteršilja,
 1 vejica luštreka ( sveži ali posušen)
 1 lovorov list
 2 ščep cele kumine
 sol po okusu
 poper po okusu
 2 jedilni žlici ghee masla ali druge maščobe za praženje
Zgostitev
 100 ml vode
 1 jedilna žlica ostre moke T400
Poletna enolončnica
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.