0

Domači ajvar

Deli recept:

Domaci ajvar 3
Preračunaj sestavine14 Porcij
Čas priprave1 hSkupni čas1 h 20 min

Sestavine

14 manjših kozarcev (
 3 kg očiščene rdeče poolgovate paprike (špic)
 500 g gorčice - pikant
 250 ml vode
 250 ml kisa za vlaganje
 250 ml olivnega ali sončničnega olja
 4 velike glave čebule
 4 stroke česna ali 1 mala glava
 3 ostre (rdeče) feferone
 1 čajna žlička sladkorja
 1 čajna žlička žlička soli

Postopek

1

Papriko očistimo semen, prav tako feferone in vse na drobno zmeljemo. 

2

Dodamo vse ostale sestavine in premešamo. Ko zmes zavre, pustimo, da med mešanjem vre 15 minut oziroma tako dolgo, da tekočina povre.

3

Napolnimo v očiščene in segrete kozarce in zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo čez noč in pospravimo na hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig:

V kolikor ne razpolagamo z debelejšo - mesnato papriko pustimo vrenje tako dolgo, da tekočina izpari in s tem postopkom se ajvar zgosti.

Domači ajvar

Sestavine

14 manjših kozarcev (
 3 kg očiščene rdeče poolgovate paprike (špic)
 500 g gorčice - pikant
 250 ml vode
 250 ml kisa za vlaganje
 250 ml olivnega ali sončničnega olja
 4 velike glave čebule
 4 stroke česna ali 1 mala glava
 3 ostre (rdeče) feferone
 1 čajna žlička sladkorja
 1 čajna žlička žlička soli

Postopek

1

Papriko očistimo semen, prav tako feferone in vse na drobno zmeljemo. 

2

Dodamo vse ostale sestavine in premešamo. Ko zmes zavre, pustimo, da med mešanjem vre 15 minut oziroma tako dolgo, da tekočina povre.

3

Napolnimo v očiščene in segrete kozarce in zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo čez noč in pospravimo na hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig:

V kolikor ne razpolagamo z debelejšo - mesnato papriko pustimo vrenje tako dolgo, da tekočina izpari in s tem postopkom se ajvar zgosti.

Domači ajvar

Notes

Domači ajvar

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO