
Sestavine
Postopek
Zelenjavo očistimo in razrežemo.
Grobo zmeljemo.
Premešamo in dodamo sol ter poper.
Primešamo drobnjak in peteršilj.
Dolijemo olje in kuhamo 15 minut.
Dodamo sladkor, premešamo in kuhamo še 5 minut.
Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi.
Pekač napolnimo do polovice z vodo in vanj postavimo zaprte kozarce. Vklopimo pečico na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut.
Ko izklopimo pečico, pustimo kozarce v pekaču z vodo in pustimo, da se ohladijo čez noč.
Hranimo v temen in hladen prostor. Ko kozarec odpremo ga do porabe hranimo v hladilniku.
Namig: Tako pripravljeno zelenjavno omako uporabljamo za prilogo k zrezkom. Zrezke dušimo v pripravljeni omaki. Po želji lahko dodamo tudi paradižnik in korenje.
Sestavine
Postopek
Zelenjavo očistimo in razrežemo.
Grobo zmeljemo.
Premešamo in dodamo sol ter poper.
Primešamo drobnjak in peteršilj.
Dolijemo olje in kuhamo 15 minut.
Dodamo sladkor, premešamo in kuhamo še 5 minut.
Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi.
Pekač napolnimo do polovice z vodo in vanj postavimo zaprte kozarce. Vklopimo pečico na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut.
Ko izklopimo pečico, pustimo kozarce v pekaču z vodo in pustimo, da se ohladijo čez noč.
Hranimo v temen in hladen prostor. Ko kozarec odpremo ga do porabe hranimo v hladilniku.
Namig: Tako pripravljeno zelenjavno omako uporabljamo za prilogo k zrezkom. Zrezke dušimo v pripravljeni omaki. Po želji lahko dodamo tudi paradižnik in korenje.