0

Vložen stročji fižol

Deli recept:

Vložen stročji fižol
Preračunaj sestavine3 Porcije
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 20 min

Sestavine

za 3 kozarce (720 ml)
 1 kg stročjega fižola - bergold
 1 l vode
 100 ml kisa za vlaganje
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička celega popra

Postopek

1

Fižol očistimo in ga operemo ter narežemo.

2

V loncu zavremo vodo, dodamo sol in celi poper. Ko se sol raztopi, dodamo opran fižol in ga kuhamo cca. 50 minut. Vmes preverimo, da se ne razkuha. Zadnjih 10 minut kuhanja dodamo kis. Pustimo, da ponovno prevre in pripravimo čiste kozarce. Naložimo fižol do vrha in prilijemo tekočino, v kateri smo kuhali fižol.

3

Zadelamo s pokrovi in jih pokrijemo z odejo obrnjene na pokrov. Pustimo, da se ohladijo čez noč.
Tako pripravljeni solati dodamo samo še nasekljano čebulo, česen, bučno olje in po potrebi še sol.

Namig:
Čas kuhanja je odvisen od sorte fižola in debelosti stroka. Zato preverjamo med kuhanjem, da se ne razkuha. Približno po 40 minutah naredimo preizkus kuhanja, če je fižol mehkejši na ugriz (Al dente ) je dovolj kuhan. Ne sme razpadat, ker se še v topli mešanici zmehča.

Vložen stročji fižol

Kategorija

Sestavine

za 3 kozarce (720 ml)
 1 kg stročjega fižola - bergold
 1 l vode
 100 ml kisa za vlaganje
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička celega popra

Postopek

1

Fižol očistimo in ga operemo ter narežemo.

2

V loncu zavremo vodo, dodamo sol in celi poper. Ko se sol raztopi, dodamo opran fižol in ga kuhamo cca. 50 minut. Vmes preverimo, da se ne razkuha. Zadnjih 10 minut kuhanja dodamo kis. Pustimo, da ponovno prevre in pripravimo čiste kozarce. Naložimo fižol do vrha in prilijemo tekočino, v kateri smo kuhali fižol.

3

Zadelamo s pokrovi in jih pokrijemo z odejo obrnjene na pokrov. Pustimo, da se ohladijo čez noč.
Tako pripravljeni solati dodamo samo še nasekljano čebulo, česen, bučno olje in po potrebi še sol.

Namig:
Čas kuhanja je odvisen od sorte fižola in debelosti stroka. Zato preverjamo med kuhanjem, da se ne razkuha. Približno po 40 minutah naredimo preizkus kuhanja, če je fižol mehkejši na ugriz (Al dente ) je dovolj kuhan. Ne sme razpadat, ker se še v topli mešanici zmehča.

Vložen stročji fižol

Vložen stročji fižol

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO