Sestavine
Postopek
Maslo, sladkor in vanilijev sladkor, limonin sok in cimet zmešamo v gladko zmes. Dodamo moko s sodo bikarbono in mlete lešnike ter premešamo in zgnetemo v gladko testo.
Na pomokani podlagi razvaljamo testo na debelino 3 do 4 mm in izrezujemo z modeli. Polagamo na pekač s peki papirjem. Za pomokanje uporabimo ostro moko.
Pečemo jih na 180 stopinj cca. 12 minut, lahko tudi dlje, odvisno od pečice. Pečene piškote ohladimo. Ohlajene namažemo z marelično ali drugo marmelado, ki smo ji dodali 1 žlico ruma ter jih sestavimo.
Posujemo s sladkorjem v prahu in jih pustimo čez noč pokrite, da se marmelada strdi. Shranimo jih v škatlo ali posodo, ki dobro tesni in ostali bodo sveži tudi do mesec dni.
Sestavine
Postopek
Maslo, sladkor in vanilijev sladkor, limonin sok in cimet zmešamo v gladko zmes. Dodamo moko s sodo bikarbono in mlete lešnike ter premešamo in zgnetemo v gladko testo.
Na pomokani podlagi razvaljamo testo na debelino 3 do 4 mm in izrezujemo z modeli. Polagamo na pekač s peki papirjem. Za pomokanje uporabimo ostro moko.
Pečemo jih na 180 stopinj cca. 12 minut, lahko tudi dlje, odvisno od pečice. Pečene piškote ohladimo. Ohlajene namažemo z marelično ali drugo marmelado, ki smo ji dodali 1 žlico ruma ter jih sestavimo.
Posujemo s sladkorjem v prahu in jih pustimo čez noč pokrite, da se marmelada strdi. Shranimo jih v škatlo ali posodo, ki dobro tesni in ostali bodo sveži tudi do mesec dni.