
Sestavine
Testo
500 g gladke moke T500
400 g masla sobne temperature
250 g sladkorja v prahu
250 g mletih lešnikov
7 jedilnih žlic limoninega soka
2 vanilijeva sladkorja
1 jedilna žlica cimeta
½ čajna žlička sode bikarbone
Nadev in posip
1 čajna žlička ruma
sladkor v prahu za posip
Postopek
1
Maslo, sladkor in vanilijev sladkor, limonin sok in cimet zmešamo v gladko zmes. Dodamo moko s sodo bikarbono in mlete lešnike ter premešamo in zgnetemo v gladko testo.
2
Na pomokani podlagi razvaljamo testo na debelino 3 do 4 mm in izrezujemo z modeli. Polagamo na pekač s peki papirjem. Za pomokanje uporabimo ostro moko.
3
Pečemo jih na 180 stopinj cca. 12 minut, lahko tudi dlje, odvisno od pečice. Pečene piškote ohladimo. Ohlajene namažemo z marelično ali drugo marmelado, ki smo ji dodali 1 žlico ruma ter jih sestavimo.
4
Posujemo s sladkorjem v prahu in jih pustimo čez noč pokrite, da se marmelada strdi. Shranimo jih v škatlo ali posodo, ki dobro tesni in ostali bodo sveži tudi do mesec dni.
KategorijaPiškoti
Sestavine
Testo
500 g gladke moke T500
400 g masla sobne temperature
250 g sladkorja v prahu
250 g mletih lešnikov
7 jedilnih žlic limoninega soka
2 vanilijeva sladkorja
1 jedilna žlica cimeta
½ čajna žlička sode bikarbone
Nadev in posip
1 čajna žlička ruma
sladkor v prahu za posip