Sestavine
Postopek
Krompir in čebulo olupimo.
Kislemu zelju odcedimo tekočino in ga vsujemo v velik lonec.
Zelju dodamo lovorjeve liste in le toliko vode, da je pokrito. Ko zavre, ga kuhamo 30 minut.
Krompir narežemo na kocke in prilijemo vodo, dodamo sol in ga skuhamo. Kuhanega odcedimo.
Fižol dan prej namočimo in ga skuhamo.
Namig: Uporabimo lahko fižol iz konzerve.
Kuhano kisle zelje odcedimo. Tekočino prihranimo.
V večji lonec dodamo kuhano kislo zelje, kuhan krompir, kuhan fižol ali fižol iz konzerve in pasterizirano korenje. Dolijemo tekočino od kislega zelja in vodo.
Namig: Če ne razpolagamo s pasteriziranim korenjem, dodamo na drobno nariban korenček. Če uporabimo fižol iz konzerve, ga samo prelijemo z mrzlo vodo in odcedimo.
Premešamo in dodamo sol ter mleto rdečo sladko papriko. Ponovno vse premešamo.
Na maščobi prepražimo na drobno sesekljano čebulo in česen. Dodamo moko in pražimo ob mešanju tako dolgo, da čebula postekleni.
Dodamo na kocke narezano kuhano klobaso. Pražimo ob mešanju 12 minut.
Praženo klobaso dodamo k zelju, fižolu in krompirju.
Postrežemo s sesekljanim peteršiljem in s svežimi žemljami ali z domačim kruhom s semeni.
Sestavine
Postopek
Krompir in čebulo olupimo.
Kislemu zelju odcedimo tekočino in ga vsujemo v velik lonec.
Zelju dodamo lovorjeve liste in le toliko vode, da je pokrito. Ko zavre, ga kuhamo 30 minut.
Krompir narežemo na kocke in prilijemo vodo, dodamo sol in ga skuhamo. Kuhanega odcedimo.
Fižol dan prej namočimo in ga skuhamo.
Namig: Uporabimo lahko fižol iz konzerve.
Kuhano kisle zelje odcedimo. Tekočino prihranimo.
V večji lonec dodamo kuhano kislo zelje, kuhan krompir, kuhan fižol ali fižol iz konzerve in pasterizirano korenje. Dolijemo tekočino od kislega zelja in vodo.
Namig: Če ne razpolagamo s pasteriziranim korenjem, dodamo na drobno nariban korenček. Če uporabimo fižol iz konzerve, ga samo prelijemo z mrzlo vodo in odcedimo.
Premešamo in dodamo sol ter mleto rdečo sladko papriko. Ponovno vse premešamo.
Na maščobi prepražimo na drobno sesekljano čebulo in česen. Dodamo moko in pražimo ob mešanju tako dolgo, da čebula postekleni.
Dodamo na kocke narezano kuhano klobaso. Pražimo ob mešanju 12 minut.
Praženo klobaso dodamo k zelju, fižolu in krompirju.
Postrežemo s sesekljanim peteršiljem in s svežimi žemljami ali z domačim kruhom s semeni.