0

Rdeča pesa v vinskem kisu


Rdeča pesa v vinskem kisu
Preračunaj sestavine12 Porcij
Čas priprave2 hSkupni čas3 h

Sestavine

za 12 kozarcev
 3 kg rdeče pese
 1 l rdečega vinskega kisa
 600 ml vode
 150 g sadkorja - lahko več
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička cele kumine - lahko brez

Postopek

1

Peso očistimo, operemo in jo skuhamo v velikem loncu, ko zavre naj vre počasi cca. 1 uro. Ohladimo jo v tekočini, kjer smo jo kuhali. Najbolj, da jo skuhamo dan prej.

2

Kuhano peso odcedimo, olupimo ter naribamo na tanke kolobarje (kot naribamo kumare), dodamo vse sestavine, premešamo in napolnimo kozarce. Pazimo, da vsakemu kozarcu dodamo enako količino soka. Kozarce zadelamo s pokrovi in jih postavimo v pekač, ki smo mu predhodno dolili vodo.

3

Vklopimo pečico na 75 stopinj. Kozarce v pečici pustimo 15 do 20 minut in jih pustimo v pekaču čez noč, da se ohladijo. Če delamo večjo količino, jih ohladimo pokrite pod odejo.

Kategorija

Sestavine

za 12 kozarcev
 3 kg rdeče pese
 1 l rdečega vinskega kisa
 600 ml vode
 150 g sadkorja - lahko več
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička cele kumine - lahko brez

Postopek

1

Peso očistimo, operemo in jo skuhamo v velikem loncu, ko zavre naj vre počasi cca. 1 uro. Ohladimo jo v tekočini, kjer smo jo kuhali. Najbolj, da jo skuhamo dan prej.

2

Kuhano peso odcedimo, olupimo ter naribamo na tanke kolobarje (kot naribamo kumare), dodamo vse sestavine, premešamo in napolnimo kozarce. Pazimo, da vsakemu kozarcu dodamo enako količino soka. Kozarce zadelamo s pokrovi in jih postavimo v pekač, ki smo mu predhodno dolili vodo.

3

Vklopimo pečico na 75 stopinj. Kozarce v pečici pustimo 15 do 20 minut in jih pustimo v pekaču čez noč, da se ohladijo. Če delamo večjo količino, jih ohladimo pokrite pod odejo.

Rdeča pesa v vinskem kisu

error: Vsebina je avtorsko zaščitena.
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO