
Sestavine
Postopek
Rdečo peso očistimo, operemo in jo skuhamo v velikem loncu. Ko zavre, pustimo vreti na nizkem ognju ca. 1 uro. Ohladimo jo čez noč v tekočini, kjer smo jo kuhali.
V veliki skledi zmešamo rdeči vinski kis in vodo. Dodamo sladkor in sol ter ponovno premešamo. Mešanice ne segrevamo.
Kuhano rdečo peso odcedimo, olupimo ter naribamo na tanke kolobarje. Dolijemo hladno mešanico za vlaganje in temeljito premešamo. Pripravljeno peso napolnimo v kozarce do vrha. Ostanek mešanice dolijemo na vrh vsakega kozarca. Zadelamo s pokrovi.
Pečico segrejemo na 120 stopinj. Pekač napolnimo z vodo in pasteriziramo 35 minut. Pečico izklopimo in kozarce pustimo v pečici čez noč, da se ohladijo. Če delamo večjo količino, jih ohladimo pokrite pod odejo.
Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Rdečo peso očistimo, operemo in jo skuhamo v velikem loncu. Ko zavre, pustimo vreti na nizkem ognju ca. 1 uro. Ohladimo jo čez noč v tekočini, kjer smo jo kuhali.
V veliki skledi zmešamo rdeči vinski kis in vodo. Dodamo sladkor in sol ter ponovno premešamo. Mešanice ne segrevamo.
Kuhano rdečo peso odcedimo, olupimo ter naribamo na tanke kolobarje. Dolijemo hladno mešanico za vlaganje in temeljito premešamo. Pripravljeno peso napolnimo v kozarce do vrha. Ostanek mešanice dolijemo na vrh vsakega kozarca. Zadelamo s pokrovi.
Pečico segrejemo na 120 stopinj. Pekač napolnimo z vodo in pasteriziramo 35 minut. Pečico izklopimo in kozarce pustimo v pečici čez noč, da se ohladijo. Če delamo večjo količino, jih ohladimo pokrite pod odejo.
Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.