0

Rdeča pesa v vinskem kisu

Deli recept:

Rdeča pesa v vinskem kisu
Preračunaj sestavine12 Porcij
Čas priprave1 hSkupni čas3 h 20 min

Sestavine

12 manjših kozarcev (370 ml)
 3 kg rdeče pese
 1 čajna žlička cele ali mlete kumine
Mešanica za vlaganje
 1 l rdečega vinskega kisa
 600 ml vode
 150 g sladkorja
 1 čajna žlička soli

Postopek

1

Rdečo peso očistimo, operemo in jo skuhamo v velikem loncu. Ko zavre, pustimo vreti na nizkem ognju ca. 1 uro. Ohladimo jo čez noč v tekočini, kjer smo jo kuhali.

2

V veliki skledi zmešamo rdeči vinski kis in vodo. Dodamo sladkor in sol ter ponovno premešamo. Mešanice ne segrevamo.

3

Kuhano rdečo peso odcedimo, olupimo ter naribamo na tanke kolobarje. Dolijemo hladno mešanico za vlaganje in temeljito premešamo. Pripravljeno peso napolnimo v kozarce do vrha. Ostanek mešanice dolijemo na vrh vsakega kozarca. Zadelamo s pokrovi.

Pečico segrejemo na 120 stopinj. Pekač napolnimo z vodo in pasteriziramo 35 minut. Pečico izklopimo in kozarce pustimo v pečici čez noč, da se ohladijo. Če delamo večjo količino, jih ohladimo pokrite pod odejo.

Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.

Kategorija

Sestavine

12 manjših kozarcev (370 ml)
 3 kg rdeče pese
 1 čajna žlička cele ali mlete kumine
Mešanica za vlaganje
 1 l rdečega vinskega kisa
 600 ml vode
 150 g sladkorja
 1 čajna žlička soli

Postopek

1

Rdečo peso očistimo, operemo in jo skuhamo v velikem loncu. Ko zavre, pustimo vreti na nizkem ognju ca. 1 uro. Ohladimo jo čez noč v tekočini, kjer smo jo kuhali.

2

V veliki skledi zmešamo rdeči vinski kis in vodo. Dodamo sladkor in sol ter ponovno premešamo. Mešanice ne segrevamo.

3

Kuhano rdečo peso odcedimo, olupimo ter naribamo na tanke kolobarje. Dolijemo hladno mešanico za vlaganje in temeljito premešamo. Pripravljeno peso napolnimo v kozarce do vrha. Ostanek mešanice dolijemo na vrh vsakega kozarca. Zadelamo s pokrovi.

Pečico segrejemo na 120 stopinj. Pekač napolnimo z vodo in pasteriziramo 35 minut. Pečico izklopimo in kozarce pustimo v pečici čez noč, da se ohladijo. Če delamo večjo količino, jih ohladimo pokrite pod odejo.

Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.

Notes

Rdeča pesa v vinskem kisu

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO