Istrski cukarini

Deli objavo:

Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave2 h 30 minSkupen čas3 h

Sestavine

 500 g gladke moke T500
 150 g sladkorja
 150 g masla sobne temperature
 2 jajci
 1 vanilijev sladkor
 2 čajni žlički žganja - loza ali navadno žganje
 ½ zavitka pecilnega praška
 1 ščep soli
 4 jedilne žlice kristalnega sladkorja (posip)

Postopek

1

Moko s pecilnim praškom presejemo na delovno površino. Dodamo sladkor, sol, vanilijev sladkor, jajci in na koščke narezano maslo. Zgnetemo testo in ga pustimo počivat 1 uro in pol.

2

Ko se testo zmehča, ga razvaljamo na pomokani delovni površini in izrezujemo z modelčki. Sredino izrežemo z manjšim modelom. Pečemo pri 180 stopinjah cca.
10 minut. Pečenje prilagodite pečici. Ko jih vzamemo iz pečice, naj bodo še mehki. Piškote še vroče namočimo z zgornjim delom v žganje in jih z namočeno stranjo povaljamo v kristalni sladkor.

Kategorija

Sestavine

 500 g gladke moke T500
 150 g sladkorja
 150 g masla sobne temperature
 2 jajci
 1 vanilijev sladkor
 2 čajni žlički žganja - loza ali navadno žganje
 ½ zavitka pecilnega praška
 1 ščep soli
 4 jedilne žlice kristalnega sladkorja (posip)

Postopek

1

Moko s pecilnim praškom presejemo na delovno površino. Dodamo sladkor, sol, vanilijev sladkor, jajci in na koščke narezano maslo. Zgnetemo testo in ga pustimo počivat 1 uro in pol.

2

Ko se testo zmehča, ga razvaljamo na pomokani delovni površini in izrezujemo z modelčki. Sredino izrežemo z manjšim modelom. Pečemo pri 180 stopinjah cca.
10 minut. Pečenje prilagodite pečici. Ko jih vzamemo iz pečice, naj bodo še mehki. Piškote še vroče namočimo z zgornjim delom v žganje in jih z namočeno stranjo povaljamo v kristalni sladkor.

Istrski cukarini

Deli objavo:

Komentarji

  1. A je to recept s Kulslo? Tam je namreč skoraj identičen, z malenkostnimi spremembami pri sestavinah in v tekstu? In verjemite, z ostro moko se bolje obnese kot z gladko.
    Vprašam, ker recept v Slo ni tako zelo znan.

    Sicer pa so vaši recepti odlični, sploh tisti za domače jedi.

    1. Ta recept sem dobila od moje prijateljice s primorske. Meni so zelo dobri z gladko moko. In ni mi delalo težav. Bom pa drugič poskusila z ostro, da vidim razliko. Ja res, niso poznani pa pod drugim imenom. Jaz nisem spreminjala ne imena ne sestavin. Takšnega kot sem prejela sem uporabila. Hvala za komentar. Lep večer želim.

Comments are closed.