0

Istrski cukarini

Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave2 h 30 minSkupni čas3 h

Sestavine

 500 g gladke moke T500
 150 g sladkorja
 150 g masla sobne temperature
 2 jajci
 1 vanilijev sladkor
 2 čajni žlički žganja - loza ali navadno žganje
 ½ zavitka pecilnega praška
 1 ščep soli
 4 jedilne žlice kristalnega sladkorja (posip)

Postopek

1

Moko s pecilnim praškom presejemo na delovno površino. Dodamo sladkor, sol, vanilijev sladkor, jajci in na koščke narezano maslo. Zgnetemo testo in ga pustimo počivat 1 uro in pol.

2

Ko se testo zmehča, ga razvaljamo na pomokani delovni površini in izrezujemo z modelčki. Sredino izrežemo z manjšim modelom. Pečemo pri 180 stopinjah cca.
10 minut. Pečenje prilagodite pečici. Ko jih vzamemo iz pečice, naj bodo še mehki. Piškote še vroče namočimo z zgornjim delom v žganje in jih z namočeno stranjo povaljamo v kristalni sladkor.

Kategorija

Sestavine

 500 g gladke moke T500
 150 g sladkorja
 150 g masla sobne temperature
 2 jajci
 1 vanilijev sladkor
 2 čajni žlički žganja - loza ali navadno žganje
 ½ zavitka pecilnega praška
 1 ščep soli
 4 jedilne žlice kristalnega sladkorja (posip)

Postopek

1

Moko s pecilnim praškom presejemo na delovno površino. Dodamo sladkor, sol, vanilijev sladkor, jajci in na koščke narezano maslo. Zgnetemo testo in ga pustimo počivat 1 uro in pol.

2

Ko se testo zmehča, ga razvaljamo na pomokani delovni površini in izrezujemo z modelčki. Sredino izrežemo z manjšim modelom. Pečemo pri 180 stopinjah cca.
10 minut. Pečenje prilagodite pečici. Ko jih vzamemo iz pečice, naj bodo še mehki. Piškote še vroče namočimo z zgornjim delom v žganje in jih z namočeno stranjo povaljamo v kristalni sladkor.

Notes

Istrski cukarini
Deli recept:

Komentarji

  1. A je to recept s Kulslo? Tam je namreč skoraj identičen, z malenkostnimi spremembami pri sestavinah in v tekstu? In verjemite, z ostro moko se bolje obnese kot z gladko.
    Vprašam, ker recept v Slo ni tako zelo znan.

    Sicer pa so vaši recepti odlični, sploh tisti za domače jedi.

    1. Ta recept sem dobila od moje prijateljice s primorske. Meni so zelo dobri z gladko moko. In ni mi delalo težav. Bom pa drugič poskusila z ostro, da vidim razliko. Ja res, niso poznani pa pod drugim imenom. Jaz nisem spreminjala ne imena ne sestavin. Takšnega kot sem prejela sem uporabila. Hvala za komentar. Lep večer želim.

Comments are closed.

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.