0

Slivova marmelada

Deli recept:

Slivova marmelada
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave1 hSkupni čas1 h 40 min

Sestavine

4 manjši kozarci (580 ml)
 3 kg sliv - očiščenih
 1 kg želirnega sladkorja 2:1
 20 g jedilne čokolade
 2 jedilni žlici ruma
 1 bio limona (lupina in sok)

Postopek

1

Slive operemo.

1 slive

2

Slive razkoščičimo in jih vsujemo v globok pekač od pečice. Posujemo s sladkorjem.

2 pekac

3

Postavimo v pečico. Pečico vklopimo na 200 stopinj.

3 pecica

4

Ko se začne sladkor topiti, zmes premešamo.

4 premesamo

5

Po 15 minutah vrenja v pekaču drugič premešamo.

5 premesamo drugic

6

Ponovno premešamo in pustimo, da v pekaču vre še 15 minut.

6 premesamo tretjic

7

Vsebino iz pekača vsujemo v večji lonec.

7 vsujemo v lonec

8

Spasiramo s paličnim mešalnikom, dodamo limonin sok, rum, čokolado ter kuhamo ob mešanju še [ 5 minut

Namig: Če smo ljubitelji večjih koščkov sadja, postopek pasiranja izpustimo.

8 spasiramo kuhamo

9

Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se čez noč ohladijo. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.

20210822 104600

Kategorija,

Sestavine

4 manjši kozarci (580 ml)
 3 kg sliv - očiščenih
 1 kg želirnega sladkorja 2:1
 20 g jedilne čokolade
 2 jedilni žlici ruma
 1 bio limona (lupina in sok)

Postopek

1

Slive operemo.

1 slive

2

Slive razkoščičimo in jih vsujemo v globok pekač od pečice. Posujemo s sladkorjem.

2 pekac

3

Postavimo v pečico. Pečico vklopimo na 200 stopinj.

3 pecica

4

Ko se začne sladkor topiti, zmes premešamo.

4 premesamo

5

Po 15 minutah vrenja v pekaču drugič premešamo.

5 premesamo drugic

6

Ponovno premešamo in pustimo, da v pekaču vre še 15 minut.

6 premesamo tretjic

7

Vsebino iz pekača vsujemo v večji lonec.

7 vsujemo v lonec

8

Spasiramo s paličnim mešalnikom, dodamo limonin sok, rum, čokolado ter kuhamo ob mešanju še [ 5 minut

Namig: Če smo ljubitelji večjih koščkov sadja, postopek pasiranja izpustimo.

8 spasiramo kuhamo

9

Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se čez noč ohladijo. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.

20210822 104600

Notes

Slivova marmelada

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO