0

Slivova marmelada

Slivova marmelada
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave1 hSkupni čas1 h 40 min

Sestavine

4 manjši kozarci (580 ml)
 3 kg sliv (razkoščičenih)
 1 kg želirnega sladkorja (2:1)
 20 g jedilne čokolade
 2 jedilni žlici ruma
 1 bio limona (lupina in sok)

Postopek

1

Slive operemo.

1 slive

2

Slive razkoščičimo in jih vsujemo v globok pekač od pečice. Posujemo s sladkorjem.

2 pekac

3

Postavimo v pečico. Pečico vklopimo na 200 stopinj.

3 pecica

4

Ko se začne sladkor topiti, zmes premešamo.

4 premesamo

5

Po 15 minutah vrenja v pekaču drugič premešamo.

5 premesamo drugic

6

Ponovno premešamo in pustimo, Po 15 minutah vrenja v pekaču drugič premešamo in ponovno pustimo, da še v pekaču vre 15 minut.

6 premesamo tretjic

7

Vsebino iz pekača vsujemo v večji lonec.

7 vsujemo v lonec

8

Spasiramo s paličnim mešalnikom, dodamo limonin sok, rum, čokolado ter kuhamo ob mešanju še 5 minut

Namig: Če smo ljubitelji večjih koščkov sadja, postopek pasiranja izpustimo.

8 spasiramo kuhamo

9

Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se čez noč ohladijo. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.

20210822 104600

Kategorija,

Sestavine

4 manjši kozarci (580 ml)
 3 kg sliv (razkoščičenih)
 1 kg želirnega sladkorja (2:1)
 20 g jedilne čokolade
 2 jedilni žlici ruma
 1 bio limona (lupina in sok)

Postopek

1

Slive operemo.

1 slive

2

Slive razkoščičimo in jih vsujemo v globok pekač od pečice. Posujemo s sladkorjem.

2 pekac

3

Postavimo v pečico. Pečico vklopimo na 200 stopinj.

3 pecica

4

Ko se začne sladkor topiti, zmes premešamo.

4 premesamo

5

Po 15 minutah vrenja v pekaču drugič premešamo.

5 premesamo drugic

6

Ponovno premešamo in pustimo, Po 15 minutah vrenja v pekaču drugič premešamo in ponovno pustimo, da še v pekaču vre 15 minut.

6 premesamo tretjic

7

Vsebino iz pekača vsujemo v večji lonec.

7 vsujemo v lonec

8

Spasiramo s paličnim mešalnikom, dodamo limonin sok, rum, čokolado ter kuhamo ob mešanju še 5 minut

Namig: Če smo ljubitelji večjih koščkov sadja, postopek pasiranja izpustimo.

8 spasiramo kuhamo

9

Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se čez noč ohladijo. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.

20210822 104600

Notes

Slivova marmelada
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.