0

Sivkini piskoti

Deli recept:

Sivkini piskoti
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas2 h

Sestavine

za ca. 30 piškotov
Testo
 2 kg gladke moke T500
 1 kg zmehčanega masla
 400 g sladkorja (lahko manj)
 40 g vanilijevega sladkorja z limono
 30 g mletih sivkinih cvetov
 20 g pecilnega praška
 6 jajc enakih velikosti
Posip in preliv
 100 g temne čokolade
 50 ml sončničnega olja
 sladkor v prahu za posip piškotov
 ostra moka T400 za posip delovne površine
Pripomočki

Postopek

1

Jajca in oba sladkorja penasto zmešamo. Dodamo mlete sivkine cvetove. Premešamo.

20240304 163509

2

Dodamo maslo sobne temperature in zmešamo z mešalnikom v grobo zmes.

Namig: Lahko uporabimo drugo vrsto maščobe - rastlinsko ali svinjsko čisto mast.

20240304 163744

3

Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.

20240304 164301

4

Testo razrežemo na debelejše rezine.

20240304 164902

5

Ponovno posujemo delovno površino z ostro moko in razvaljamo prvi del testa na debelino 4 - 5 mm. Izrezujemo z večjimi modeli v obliki rožic. Postopek ponavljamo tako dolgo, da porabimo vso testo.

Namig: Uporabimo nam ljube modele za izrezovanje piškotov.

20240304 165042

6

Izrezane piškote odlagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem.

20240304 170535

7

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.

20240304 175554

8

Pečene piškote ohladimo in jih polagamo na peki papir ali drugo podlogo. Posujemo s sladkorjem v prahu.

20240304 175739

Čokoladni preliv
9

Temni čokoladi dodamo maščobo i  stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici. Stopljeno čokolado mešamo tako dolgo, da dobimo svilnato zmes.

6 preliv cokolada maslo mleko

10

Napolnemo dresirno vrečko in prelijemo poljubno čez piškote.

20240305 164952

11

Prelite sivkine piškote pustimo tako dolgo, da se preliv strdi. Postrežemo k skodelici čaja ali kavici.

20240305 165420

Kategorija

Sestavine

za ca. 30 piškotov
Testo
 2 kg gladke moke T500
 1 kg zmehčanega masla
 400 g sladkorja (lahko manj)
 40 g vanilijevega sladkorja z limono
 30 g mletih sivkinih cvetov
 20 g pecilnega praška
 6 jajc enakih velikosti
Posip in preliv
 100 g temne čokolade
 50 ml sončničnega olja
 sladkor v prahu za posip piškotov
 ostra moka T400 za posip delovne površine
Pripomočki

Postopek

1

Jajca in oba sladkorja penasto zmešamo. Dodamo mlete sivkine cvetove. Premešamo.

20240304 163509

2

Dodamo maslo sobne temperature in zmešamo z mešalnikom v grobo zmes.

Namig: Lahko uporabimo drugo vrsto maščobe - rastlinsko ali svinjsko čisto mast.

20240304 163744

3

Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.

20240304 164301

4

Testo razrežemo na debelejše rezine.

20240304 164902

5

Ponovno posujemo delovno površino z ostro moko in razvaljamo prvi del testa na debelino 4 - 5 mm. Izrezujemo z večjimi modeli v obliki rožic. Postopek ponavljamo tako dolgo, da porabimo vso testo.

Namig: Uporabimo nam ljube modele za izrezovanje piškotov.

20240304 165042

6

Izrezane piškote odlagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem.

20240304 170535

7

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.

20240304 175554

8

Pečene piškote ohladimo in jih polagamo na peki papir ali drugo podlogo. Posujemo s sladkorjem v prahu.

20240304 175739

Čokoladni preliv
9

Temni čokoladi dodamo maščobo i  stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici. Stopljeno čokolado mešamo tako dolgo, da dobimo svilnato zmes.

6 preliv cokolada maslo mleko

10

Napolnemo dresirno vrečko in prelijemo poljubno čez piškote.

20240305 164952

11

Prelite sivkine piškote pustimo tako dolgo, da se preliv strdi. Postrežemo k skodelici čaja ali kavici.

20240305 165420

Notes

Sivkini piskoti

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO