
Sestavine
Postopek
Ostro in gladko moko, sol ter limonino lupino premešamo.
Rumenjake, sladkor v prahu in vanilijev sladkor - bourbon zmešamo v gladko zmes.
Dodamo maslo in zmešamo v gladko strukturo. Dodamo moko z limonino lupino.
Z mešalnikom zmešamo v grobo zmes.
Delovno površino na rahlo posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Testo pokrijemo z živilsko folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Namig: Testo lahko pripravimo tudi dan ali več dni prej. Zavito v živilsko folijo hranimo v hladilniku do 5 dni pred izdelavo.
Delovno površino narahlo posujemo z ostro moko na debelino 3 mm. Z modelom izrezujemo rožice. Odlagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.
Namig: Lahko uporabimo nam ljube modele, večje ali manjše.
Pečene piškote ohladimo na pekaču, da se popolnoma ohladijo.
Nato jih iz pekača odlagamo na večjo taso.
Malinovo marmelado segrejemo.
Pozor! Marmelada ne sme zavret.
Celemeu piškotu dodamo 1 čajno žličko marmelade in ga pokrijemo z izrezanim.
Piškote z marmelado odlagamo na taso in pustimo čez noč, da se marmelada strdi.
Naslednji dan jih lahko po želji posujemo s sladkorjem v prahu.
Sestavine
Postopek
Ostro in gladko moko, sol ter limonino lupino premešamo.
Rumenjake, sladkor v prahu in vanilijev sladkor - bourbon zmešamo v gladko zmes.
Dodamo maslo in zmešamo v gladko strukturo. Dodamo moko z limonino lupino.
Z mešalnikom zmešamo v grobo zmes.
Delovno površino na rahlo posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Testo pokrijemo z živilsko folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Namig: Testo lahko pripravimo tudi dan ali več dni prej. Zavito v živilsko folijo hranimo v hladilniku do 5 dni pred izdelavo.
Delovno površino narahlo posujemo z ostro moko na debelino 3 mm. Z modelom izrezujemo rožice. Odlagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.
Namig: Lahko uporabimo nam ljube modele, večje ali manjše.
Pečene piškote ohladimo na pekaču, da se popolnoma ohladijo.
Nato jih iz pekača odlagamo na večjo taso.
Malinovo marmelado segrejemo.
Pozor! Marmelada ne sme zavret.
Celemeu piškotu dodamo 1 čajno žličko marmelade in ga pokrijemo z izrezanim.
Piškote z marmelado odlagamo na taso in pustimo čez noč, da se marmelada strdi.
Naslednji dan jih lahko po želji posujemo s sladkorjem v prahu.