0

Regratov sirup

Deli recept:

Regratov sirup
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave45 min

Sestavine

za 4 litre
 4 l prekuhane vode
 300 g regratovih cvetov
 100 g cvetov marjetic
 200 g rjavega sladkorja
 100 ml cvetličnega meda
 2 bio limoni

Postopek

1

Cvetove regrata in marjetic nabiramo čez opoldanski čas. Takrat so v polnem razcvetu.

1 regrat marjetice

2

Vodo prekuhamo in ohladimo. Dodamo cvetove in narezano limono.

2 limone

3

Ko zmes zavre, kuhamo ob mešanju 30 minut.

3 kuhamo

4

Ugasnemo ogenj in pustimo pokrito 30 minut.

4 ohladimo

5

Odcedimo. Primešamo med in rjavi sladkor in mešamo tako dolgo, da se med in sladkor stopi.

5 precedimo

6

Prelijemo v steklenice in zadelamo s pokrovi. V pekač od pečice nalijemo vode za tri prste visoko in vanj postavimo polne steklenice.

Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo pasterizirati 40 minut. Pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice ohladijo čez noč.

6 pecica pasteriziramo

7

Lastnosti in uporaba: Regratov sirup vsebuje veliko vitamina A, kalija, kalcija in železa. Uživamo ga ob slabem počutju in v prehladnih dneh
Priporoča se kot pomoč pri čiščenju krvi in urejanju prebave.

Pijemo ga na tešče. Lahko ga mešamo z vodo (150 ml sirupa in 300 ml vode) in pijemo za žejo.

Opomba: Če obstaja možnost alergije na med ali cvetni prah, sirupa ne uživajmo. Namesto medu uporabimo samo rjavi sladkor ali stevijo.

Sestavine

za 4 litre
 4 l prekuhane vode
 300 g regratovih cvetov
 100 g cvetov marjetic
 200 g rjavega sladkorja
 100 ml cvetličnega meda
 2 bio limoni

Postopek

1

Cvetove regrata in marjetic nabiramo čez opoldanski čas. Takrat so v polnem razcvetu.

1 regrat marjetice

2

Vodo prekuhamo in ohladimo. Dodamo cvetove in narezano limono.

2 limone

3

Ko zmes zavre, kuhamo ob mešanju 30 minut.

3 kuhamo

4

Ugasnemo ogenj in pustimo pokrito 30 minut.

4 ohladimo

5

Odcedimo. Primešamo med in rjavi sladkor in mešamo tako dolgo, da se med in sladkor stopi.

5 precedimo

6

Prelijemo v steklenice in zadelamo s pokrovi. V pekač od pečice nalijemo vode za tri prste visoko in vanj postavimo polne steklenice.

Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo pasterizirati 40 minut. Pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice ohladijo čez noč.

6 pecica pasteriziramo

7

Lastnosti in uporaba: Regratov sirup vsebuje veliko vitamina A, kalija, kalcija in železa. Uživamo ga ob slabem počutju in v prehladnih dneh
Priporoča se kot pomoč pri čiščenju krvi in urejanju prebave.

Pijemo ga na tešče. Lahko ga mešamo z vodo (150 ml sirupa in 300 ml vode) in pijemo za žejo.

Opomba: Če obstaja možnost alergije na med ali cvetni prah, sirupa ne uživajmo. Namesto medu uporabimo samo rjavi sladkor ali stevijo.

Notes

Regratov sirup

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO