
Sestavine
Postopek
Cvetove regrata in marjetic nabiramo čez opoldanski čas. Takrat so v popolnem razcvetu.
Vodo prekuhamo in ohladimo. Dodamo cvetove in narezano limono.
Ko zavre kuhamo ob mešanju 30 minut.
Ugasnemo ogenj in pustimo pokrito 30 minut.
Odcedimo. Primešamo med in mešamo tako dolgo, da se med popolnoma stopi. Po želji še dodamo rjavi sladkor.
Prelijemo v steklenice in zadelamo s pokrovi. V pekač od pečice nalijemo vode za tri prste in vanj postavimo polne steklenice.
Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo pasterizirat 40 minut. Pečico izklopimo in pustimo, da se sok ohladi čez noč.
Regratov sirup uživamo ob slabem počutju zjutraj na tešče. Dovolj je že 1 dcl čistega soka. Lahko ga mešamo z vodo in pijemo za žejo. Pomaga pri čiščenju krvi in ureja prebavo.
Sestavine
Postopek
Cvetove regrata in marjetic nabiramo čez opoldanski čas. Takrat so v popolnem razcvetu.
Vodo prekuhamo in ohladimo. Dodamo cvetove in narezano limono.
Ko zavre kuhamo ob mešanju 30 minut.
Ugasnemo ogenj in pustimo pokrito 30 minut.
Odcedimo. Primešamo med in mešamo tako dolgo, da se med popolnoma stopi. Po želji še dodamo rjavi sladkor.
Prelijemo v steklenice in zadelamo s pokrovi. V pekač od pečice nalijemo vode za tri prste in vanj postavimo polne steklenice.
Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo pasterizirat 40 minut. Pečico izklopimo in pustimo, da se sok ohladi čez noč.
Regratov sirup uživamo ob slabem počutju zjutraj na tešče. Dovolj je že 1 dcl čistega soka. Lahko ga mešamo z vodo in pijemo za žejo. Pomaga pri čiščenju krvi in ureja prebavo.