Sok iz črnega ribeza

Deli objavo:
  • 293
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    293
    Delitev

Sok iz crnega ribeza

Preračunaj sestavine5 Porcij
Čas priprave30 minSkupen čas1 h

Sestavine

za 5 l soka
 5 kg črnega ribeza
 5 l vode
 2 kg sladkorja
 1 pomaranča - sok
 1 čajna žlička citronske kisline

Postopek

1

Ribez očistimo in operemo.

1 ribez operemo

2

Skozi sokovnik iztisnemo sirup.

3 sirup

3

Sirupu dolijemo vodo. Dodamo sladkor in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Sok segrejemo do vretja. Dodamo citronsko kislino.

4 dolijemo vodo sladkor

4

Napolnimo steklenice. Zadelamo z zamaški. V pekač nalijemo vodo in vanj postavimo polne steklenice. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo pasterizirat 20 minut. Pečico izklopimo in v njej pustimo, da se ohladijo čez noč.

6 pecica

5

Pospravimo v hladen in temen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku. Sok lahko redčimo z vodo.

5 napolnimo steklenice

Sestavine

za 5 l soka
 5 kg črnega ribeza
 5 l vode
 2 kg sladkorja
 1 pomaranča - sok
 1 čajna žlička citronske kisline

Postopek

1

Ribez očistimo in operemo.

1 ribez operemo

2

Skozi sokovnik iztisnemo sirup.

3 sirup

3

Sirupu dolijemo vodo. Dodamo sladkor in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Sok segrejemo do vretja. Dodamo citronsko kislino.

4 dolijemo vodo sladkor

4

Napolnimo steklenice. Zadelamo z zamaški. V pekač nalijemo vodo in vanj postavimo polne steklenice. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo pasterizirat 20 minut. Pečico izklopimo in v njej pustimo, da se ohladijo čez noč.

6 pecica

5

Pospravimo v hladen in temen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku. Sok lahko redčimo z vodo.

5 napolnimo steklenice

Sok iz črnega ribeza

Deli objavo:
  • 293
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    293
    Delitev