Koprivin sok

Deli objavo:
  • 2K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    2K
    Delitev

Koprivin sok

Preračunaj sestavine3 Porcije
Čas priprave45 minSkupen čas1 h

Sestavine

3 litre
 3 l vode
 500 g vršičkov iz kopriv
 200 g rjavega ali belega sladkorja - lahko manj
 100 g medu
 5 bio limon - sok

Postopek

1

Naberemo vršičke mladih kopriv. Operemo in jih narežemo.

2 koprive operemo narezemo

2

Vodo, ki ji dodamo sladkor, zavremo in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Dodamo narezane koprive in pokrijemo. Pustimo počivati 30 minut.

3 vodo sladkamo zavremo koprive

3

Precedimo skozi cedilko.

5 odcedimo

4

Ponovno precedimo še skozi gosto gazo.

6 ponovno precedimo gaza

5

Dodamo med in limonin sok ter mešamo tako dolgo, da se stopi. Napolnimo steklenice.

8 napolnimo

6

Pečico vklopimo na 150 stopinj. V pekač nalijemo 1 l vode in vanj postavimo polne steklenice. Pečico zapremo in pasteriziramo 20 minut. Pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice s sokom ohladijo čez noč kar v pečici.

9 pecica pasterizirat

7

Sok hranimo v temen in hladen prostor. Odprto steklenico v hladilniku. Pijemo razredčenega z navadno ali mineralno vodo.

Čemu služi koprivin sok?
Koprivin sok izboljša imunsko odpornost, čisti kri, pomaga pri težavah s kostmi - revma, artritis. Blagodejno vpliva na prebavo in zajedavce. Pomaga pri lajšanju ledvičnih kamnov, lajša dihanje, pomaga pri prehladnih dneh in pri slabokrvnosti.

Opozorilo:
Pitje soka iz kopriv se odsvetuje v kolikor imamo težave z visokim tlakom, sladkorno bolezen. Prav tako ga ne smejo uživati osebe, ki jemljejo zdravila za pomirjanje.

Sestavine

3 litre
 3 l vode
 500 g vršičkov iz kopriv
 200 g rjavega ali belega sladkorja - lahko manj
 100 g medu
 5 bio limon - sok

Postopek

1

Naberemo vršičke mladih kopriv. Operemo in jih narežemo.

2 koprive operemo narezemo

2

Vodo, ki ji dodamo sladkor, zavremo in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Dodamo narezane koprive in pokrijemo. Pustimo počivati 30 minut.

3 vodo sladkamo zavremo koprive

3

Precedimo skozi cedilko.

5 odcedimo

4

Ponovno precedimo še skozi gosto gazo.

6 ponovno precedimo gaza

5

Dodamo med in limonin sok ter mešamo tako dolgo, da se stopi. Napolnimo steklenice.

8 napolnimo

6

Pečico vklopimo na 150 stopinj. V pekač nalijemo 1 l vode in vanj postavimo polne steklenice. Pečico zapremo in pasteriziramo 20 minut. Pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice s sokom ohladijo čez noč kar v pečici.

9 pecica pasterizirat

7

Sok hranimo v temen in hladen prostor. Odprto steklenico v hladilniku. Pijemo razredčenega z navadno ali mineralno vodo.

Čemu služi koprivin sok?
Koprivin sok izboljša imunsko odpornost, čisti kri, pomaga pri težavah s kostmi - revma, artritis. Blagodejno vpliva na prebavo in zajedavce. Pomaga pri lajšanju ledvičnih kamnov, lajša dihanje, pomaga pri prehladnih dneh in pri slabokrvnosti.

Opozorilo:
Pitje soka iz kopriv se odsvetuje v kolikor imamo težave z visokim tlakom, sladkorno bolezen. Prav tako ga ne smejo uživati osebe, ki jemljejo zdravila za pomirjanje.

Koprivin sok

Deli objavo:
  • 2K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    2K
    Delitev