Koprivin sok

Deli objavo:
  • 4.9K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
    4.9K
    Delitev

Koprivin sok
Preračunaj sestavine3 Porcije
Čas priprave45 minSkupen čas1 h

Sestavine

3 litre
 3 l vode
 500 g vršičkov iz kopriv
 200 g rjavega ali belega sladkorja - lahko manj
 100 g medu
 5 bio limon - sok

Postopek

1

Naberemo vršičke mladih kopriv. Operemo in jih narežemo.

2 koprive operemo narezemo

2

Vodo, ki ji dodamo sladkor, zavremo in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Dodamo narezane koprive in pokrijemo. Pustimo počivati 24 ur.

3 vodo sladkamo zavremo koprive

3

Precedimo skozi cedilko.

5 odcedimo

4

Ponovno precedimo še skozi gosto gazo.

6 ponovno precedimo gaza

5

Dodamo med in limonin sok ter mešamo tako dolgo, da se stopi. Napolnimo steklenice.

8 napolnimo

6

Pečico vklopimo na 150 stopinj. V pekač nalijemo 1 l vode in vanj postavimo polne steklenice. Pečico zapremo in pasteriziramo 20 minut. Pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice s sokom ohladijo čez noč kar v pečici.

9 pecica pasterizirat

7

Sok hranimo v temen in hladen prostor. Odprto steklenico v hladilniku. Pijemo razredčenega z navadno ali mineralno vodo.

Čemu služi koprivin sok?
Koprivin sok izboljša imunsko odpornost, čisti kri, pomaga pri težavah s kostmi - revma, artritis. Blagodejno vpliva na prebavo in zajedavce. Pomaga pri lajšanju ledvičnih kamnov, lajša dihanje, pomaga pri prehladnih dneh in pri slabokrvnosti.

Opozorilo:
Pitje soka iz kopriv se odsvetuje v kolikor imamo težave z visokim tlakom, sladkorno bolezen. Prav tako ga ne smejo uživati osebe, ki jemljejo zdravila za pomirjanje.


Sestavine

3 litre
 3 l vode
 500 g vršičkov iz kopriv
 200 g rjavega ali belega sladkorja - lahko manj
 100 g medu
 5 bio limon - sok

Postopek

1

Naberemo vršičke mladih kopriv. Operemo in jih narežemo.

2 koprive operemo narezemo

2

Vodo, ki ji dodamo sladkor, zavremo in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Dodamo narezane koprive in pokrijemo. Pustimo počivati 24 ur.

3 vodo sladkamo zavremo koprive

3

Precedimo skozi cedilko.

5 odcedimo

4

Ponovno precedimo še skozi gosto gazo.

6 ponovno precedimo gaza

5

Dodamo med in limonin sok ter mešamo tako dolgo, da se stopi. Napolnimo steklenice.

8 napolnimo

6

Pečico vklopimo na 150 stopinj. V pekač nalijemo 1 l vode in vanj postavimo polne steklenice. Pečico zapremo in pasteriziramo 20 minut. Pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice s sokom ohladijo čez noč kar v pečici.

9 pecica pasterizirat

7

Sok hranimo v temen in hladen prostor. Odprto steklenico v hladilniku. Pijemo razredčenega z navadno ali mineralno vodo.

Čemu služi koprivin sok?
Koprivin sok izboljša imunsko odpornost, čisti kri, pomaga pri težavah s kostmi - revma, artritis. Blagodejno vpliva na prebavo in zajedavce. Pomaga pri lajšanju ledvičnih kamnov, lajša dihanje, pomaga pri prehladnih dneh in pri slabokrvnosti.

Opozorilo:
Pitje soka iz kopriv se odsvetuje v kolikor imamo težave z visokim tlakom, sladkorno bolezen. Prav tako ga ne smejo uživati osebe, ki jemljejo zdravila za pomirjanje.

Koprivin sok
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!


Deli objavo:
  • 4.9K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
    4.9K
    Delitev