Sestavine
Postopek
Sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo bučno olje, med, maslo ter vse ostale sestavine. Zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na polovico in damo na hladno za 30 minut.
Nato testo razvaljamo na debelino 3 do 4 mm in izrežemo s poljubnimi modeli za piškote. Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Namig: Podlago, kjer valjamo testo, posujmo z ostro moko.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 10 minut, odvisno od vaše pečice. Nad paro stopimo jedilno čokolado z maslom ter vanjo namakamo ohlajene piškote. Odlagamo na peki papir ali rešetko ter pustimo, da se čokolada strdi. Okrasimo po želji z celimi ali mletimi bučnimi semeni.
Sestavine
Postopek
Sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo bučno olje, med, maslo ter vse ostale sestavine. Zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na polovico in damo na hladno za 30 minut.
Nato testo razvaljamo na debelino 3 do 4 mm in izrežemo s poljubnimi modeli za piškote. Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Namig: Podlago, kjer valjamo testo, posujmo z ostro moko.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 10 minut, odvisno od vaše pečice. Nad paro stopimo jedilno čokolado z maslom ter vanjo namakamo ohlajene piškote. Odlagamo na peki papir ali rešetko ter pustimo, da se čokolada strdi. Okrasimo po želji z celimi ali mletimi bučnimi semeni.