0

Piškoti z bučnimi semeni

krhki piškoti z bučnimi semeni
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas2 h

Sestavine

Piškoti
 660 g polnozrnate pirine moke
 400 g masla sobne temperature
 240 g fino mletih bučnih semen
 180 g kristalnega sladkorja
 2 jajci
 2 jedilni žlici bučnega olja
 2 jedilni žlici medu
 2 vanilijeva sladkorja
 1 pecilni prašek
 1 ščep soli
Zmes za namakanje
 150 g stopljene čokolade
 3 jedilne žlice masla
 cela bučna semena za okras

Postopek

1

Sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo bučno olje, med, maslo ter vse ostale sestavine. Zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na polovico in damo na hladno za 30 minut.

2

Nato testo razvaljamo na debelino 3 do 4 mm in izrežemo s poljubnimi modeli za piškote. Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Namig: Podlago, kjer valjamo testo, posujmo z ostro moko.

3

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 10 minut, odvisno od vaše pečice. Nad paro stopimo jedilno čokolado z maslom ter vanjo namakamo ohlajene piškote. Odlagamo na peki papir ali rešetko ter pustimo, da se čokolada strdi. Okrasimo po želji z celimi ali mletimi bučnimi semeni.

Kategorija

Sestavine

Piškoti
 660 g polnozrnate pirine moke
 400 g masla sobne temperature
 240 g fino mletih bučnih semen
 180 g kristalnega sladkorja
 2 jajci
 2 jedilni žlici bučnega olja
 2 jedilni žlici medu
 2 vanilijeva sladkorja
 1 pecilni prašek
 1 ščep soli
Zmes za namakanje
 150 g stopljene čokolade
 3 jedilne žlice masla
 cela bučna semena za okras

Postopek

1

Sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo bučno olje, med, maslo ter vse ostale sestavine. Zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na polovico in damo na hladno za 30 minut.

2

Nato testo razvaljamo na debelino 3 do 4 mm in izrežemo s poljubnimi modeli za piškote. Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Namig: Podlago, kjer valjamo testo, posujmo z ostro moko.

3

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 10 minut, odvisno od vaše pečice. Nad paro stopimo jedilno čokolado z maslom ter vanjo namakamo ohlajene piškote. Odlagamo na peki papir ali rešetko ter pustimo, da se čokolada strdi. Okrasimo po želji z celimi ali mletimi bučnimi semeni.

Notes

Piškoti z bučnimi semeni
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.