Sestavine
Postopek
Fižol prejšnji večer namočimo v topli vodi. Naslednji dan vodo odlijemo in dolijemo svežo, dodamo 1 čajno žličko soli in kuhamo cca. 1 uro. Vmes kontroliramo mehkobo fižola, da se ne razkuha. Kuhan fižol odcedimo.
Kislemu zelju dolijemo toliko vode, da je pokrito in mu dodamo 1 žlico domače začimbne mešanice. Kuhamo in mešamo cca. 30 minut. Odstavimo in posebej prepražimo domače ocvirke in primešamo v zelje.
Pečenice popečemo na maščobi. Med pečenjem jih zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Previdno jih obračamo. Pečemo jih približno 30 minut oziroma tako dolgo, da postanejo lepo zapečene.
Pečene pečenice serviramo s kislim zeljem in kuhanim fižolom. Posebej prepražimo domače ocvirke. Ocvirke odcedimo in jih posujemo na fižol in kislo zelje.
Sestavine
Postopek
Fižol prejšnji večer namočimo v topli vodi. Naslednji dan vodo odlijemo in dolijemo svežo, dodamo 1 čajno žličko soli in kuhamo cca. 1 uro. Vmes kontroliramo mehkobo fižola, da se ne razkuha. Kuhan fižol odcedimo.
Kislemu zelju dolijemo toliko vode, da je pokrito in mu dodamo 1 žlico domače začimbne mešanice. Kuhamo in mešamo cca. 30 minut. Odstavimo in posebej prepražimo domače ocvirke in primešamo v zelje.
Pečenice popečemo na maščobi. Med pečenjem jih zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Previdno jih obračamo. Pečemo jih približno 30 minut oziroma tako dolgo, da postanejo lepo zapečene.
Pečene pečenice serviramo s kislim zeljem in kuhanim fižolom. Posebej prepražimo domače ocvirke. Ocvirke odcedimo in jih posujemo na fižol in kislo zelje.