Sestavine
Postopek
Jabolka olupimo in naribamo.
V kolikor so jabolka brez poškodb naribamo z olupi.
Dodamo cimet, sladkor dodajamo postopoma. Prilagodimo ga po svojem okusu.
Premešamo. Vode ni potrebno dolivat, ker jabolka, ki jim dodamo sladkor spustijo sok.
Ob mešanju dušimo jabolka 10 minut.
Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi.
V pekač nalijemo 1 liter vode in vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 20 minut.
Kozarce položimo na pokrov, pokrijemo ali pustimo v pečici , da se ohladijo čez noč.
Ohlajene kozarce pospravimo v temen in hladen prostor.
Namig: Pasterizirana jabolka uporabimo za pripravo slastnega jabolčnega zavitka ali jabolčne pite, ko ne razpolagamo s svežimi jabolki. 🙂
Sestavine
Postopek
Jabolka olupimo in naribamo.
V kolikor so jabolka brez poškodb naribamo z olupi.
Dodamo cimet, sladkor dodajamo postopoma. Prilagodimo ga po svojem okusu.
Premešamo. Vode ni potrebno dolivat, ker jabolka, ki jim dodamo sladkor spustijo sok.
Ob mešanju dušimo jabolka 10 minut.
Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi.
V pekač nalijemo 1 liter vode in vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 20 minut.
Kozarce položimo na pokrov, pokrijemo ali pustimo v pečici , da se ohladijo čez noč.
Ohlajene kozarce pospravimo v temen in hladen prostor.
Namig: Pasterizirana jabolka uporabimo za pripravo slastnega jabolčnega zavitka ali jabolčne pite, ko ne razpolagamo s svežimi jabolki. 🙂