Pasterizirana jabolka

Deli objavo:
  • 2.3K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 2
  •  
    2.3K
    Delitev

Pasterizirana jabolka

Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave30 minSkupen čas1 h 30 min

Sestavine

za 4 kozarce
 4 kg zrelih jabolk - različnih sort
 100 g sladkorja
 2 jedilni žlici mletega cimeta

Postopek

1

Jabolka olupimo in naribamo.

1 jabolka naribamo

2

Dodamo cimet in sladkor. Sladkor dodajamo postopoma. Prilagodimo ga po svojem okusu.

2 cimet sladkor

3

Premešamo.

3 premesamo

4

Ob mešanju dušimo jabolka 10 minut.

4 dusimo

5

Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi.

6 zadelamo

6

V pekač nalijemo 1 liter vode in vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 20 minut.

7 pecica

7

Kozarce položimo na pokrov, pokrijemo ali pustimo v pečici , da se ohladijo čez noč.

8 ohladimo

8

Ohlajene kozarce pospravimo v temen in hladen prostor.

Namig: Pasterizirana jabolka uporabimo za pripravo slastnega jabolčnega zavitka ali jabolčne pite, ko ne razpolagamo s svežimi jabolki. 🙂

9 na hladno

Kategorija

Sestavine

za 4 kozarce
 4 kg zrelih jabolk - različnih sort
 100 g sladkorja
 2 jedilni žlici mletega cimeta

Postopek

1

Jabolka olupimo in naribamo.

1 jabolka naribamo

2

Dodamo cimet in sladkor. Sladkor dodajamo postopoma. Prilagodimo ga po svojem okusu.

2 cimet sladkor

3

Premešamo.

3 premesamo

4

Ob mešanju dušimo jabolka 10 minut.

4 dusimo

5

Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi.

6 zadelamo

6

V pekač nalijemo 1 liter vode in vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 20 minut.

7 pecica

7

Kozarce položimo na pokrov, pokrijemo ali pustimo v pečici , da se ohladijo čez noč.

8 ohladimo

8

Ohlajene kozarce pospravimo v temen in hladen prostor.

Namig: Pasterizirana jabolka uporabimo za pripravo slastnega jabolčnega zavitka ali jabolčne pite, ko ne razpolagamo s svežimi jabolki. 🙂

9 na hladno

Pasterizirana jabolka

Deli objavo:
  • 2.3K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 2
  •  
    2.3K
    Delitev