Sestavine
Postopek
Jabolka operemo in očistimo. Narežemo jih na rezine in jih skuhamo. Jabolk ne olupimo.
Korenje očistimo in ga narežemo na kolobarje. Skuhamo.
Kuhano korenje precedimo in ga spasiramo v blenderju.
Jabolka odcedimo in jih spasiramo v blenderju. Soka ne zavržemo.
Sok, v katerem smo kuhali jabolka, prihranimo za dodatek k sirupu.
V velik lonec prelijemo spasirano korenje in jabolka. Dolijemo sok od kuhanih jabolk in dodamo še 2 litra vode. Dodamo sladkor, limonin sok in vanilijev sladkor. Premešamo. Segrevamo do vretja.
Prelijemo v čiste steklenice in jih zapremo z zamaški.
V pekač nalijemo 2 cm vode in vanj postavimo polne steklenice. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut. Vgasnemo pečico in pustimo steklenice v pečici v pekaču, da se ohladijo.
Hranimo v temen in hladen prostor. Odprto steklenico do porabe hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Jabolka operemo in očistimo. Narežemo jih na rezine in jih skuhamo. Jabolk ne olupimo.
Korenje očistimo in ga narežemo na kolobarje. Skuhamo.
Kuhano korenje precedimo in ga spasiramo v blenderju.
Jabolka odcedimo in jih spasiramo v blenderju. Soka ne zavržemo.
Sok, v katerem smo kuhali jabolka, prihranimo za dodatek k sirupu.
V velik lonec prelijemo spasirano korenje in jabolka. Dolijemo sok od kuhanih jabolk in dodamo še 2 litra vode. Dodamo sladkor, limonin sok in vanilijev sladkor. Premešamo. Segrevamo do vretja.
Prelijemo v čiste steklenice in jih zapremo z zamaški.
V pekač nalijemo 2 cm vode in vanj postavimo polne steklenice. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut. Vgasnemo pečico in pustimo steklenice v pečici v pekaču, da se ohladijo.
Hranimo v temen in hladen prostor. Odprto steklenico do porabe hranimo v hladilniku.