Orehove solzice

Deli objavo:
  • 1.3K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1.3K
    Delitev

Orehove solzice

Količina1 Porcija
Čas priprave1 hSkupen čas2 h

Sestavine

 320 g gladke moke T500
 220 g masla sobne temperature
 120 g sladkorja
 1 rumennjak
 1 beljak - zmešamo
 2 jedilni žlici mletih orehov

Postopek

1

Sladkor in rumenjak gladko zmešamo in dodamo maslo sobne temperature. Temeljito premešamo z mešalnikom.

sladkor rumenjak moka

2

Dodamo moko ter zgnetemo v gladko testo. Testo damo počivat v hladilnik 30 minut.

zgnetemo testo

3

Pripravimo pekače s peki papirjem. Testo ponovno pregnetemo in na podlagi, ki jo posujemo z ostro moko razvaljamo na debelino 3 mm. Testo izrezujemo z modelom v obliki solzice in odlagamo na pekač.

izrezujemo model solzice

4

Vsako drugo 'solzico' premažemo z beljakom in posujemo z mletimi orehi. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah ca. 15 minut, odvisno od pečice. Vmes peko preverjamo, da jih preveč ne zapečemo.

beljak posip orehi

5

Pečene pustimo na pekaču, da se ohladijo. Spodnji del piškota namažemo z marelično marmelado in jih sestavimo. Piškote pustimo na hladnem, da se marmelada strdi.

polnjenje marmelada sestavljanje

Sestavine

 320 g gladke moke T500
 220 g masla sobne temperature
 120 g sladkorja
 1 rumennjak
 1 beljak - zmešamo
 2 jedilni žlici mletih orehov

Postopek

1

Sladkor in rumenjak gladko zmešamo in dodamo maslo sobne temperature. Temeljito premešamo z mešalnikom.

sladkor rumenjak moka

2

Dodamo moko ter zgnetemo v gladko testo. Testo damo počivat v hladilnik 30 minut.

zgnetemo testo

3

Pripravimo pekače s peki papirjem. Testo ponovno pregnetemo in na podlagi, ki jo posujemo z ostro moko razvaljamo na debelino 3 mm. Testo izrezujemo z modelom v obliki solzice in odlagamo na pekač.

izrezujemo model solzice

4

Vsako drugo 'solzico' premažemo z beljakom in posujemo z mletimi orehi. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah ca. 15 minut, odvisno od pečice. Vmes peko preverjamo, da jih preveč ne zapečemo.

beljak posip orehi

5

Pečene pustimo na pekaču, da se ohladijo. Spodnji del piškota namažemo z marelično marmelado in jih sestavimo. Piškote pustimo na hladnem, da se marmelada strdi.

polnjenje marmelada sestavljanje

Orehove solzice
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 1.3K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1.3K
    Delitev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja