0

Medeno srce z ledom

Deli recept:

Medeno srce z ledom (2)
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave1 hSkupni čas2 h

Sestavine

ca. 30 piškotov
 500 g gladke moke T500
 100 g ostre moke T400
 200 g sladkorja v prahu
 190 g akacijevega ali gozdnega medu
 180 g stopljenega masla
 3 jajca enake velikosti (L)
 3 jedilne žlice mešanice za medenjake
 4 čajne žličke sode bikarbone
 1 čajna žlička mletega cimeta
Led
 160 g sladkorja v prahu
 1 beljak
 3 čajne žličke limoninega soka
Pripomočki
 čopič za premaz leda po medenjakih

Postopek

1

Jajca, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Primešamo stopljeno maslo, začimbno mešanico za medenjake, med in cimet.

20221105 161839

2

Dodamo moko s sodo bikarbono in zgnetemo v gladko testo. Zgneteno testo razdelimo na več delov in pustimo v hladilniku najmanj 2 uri.

20221105 162456

3

Ko vzamemo del testa iz hladilnika, ga pregnetemo in na delovni površini, ki smo jo posuli z ostro moko, razvaljamo na debelino 5 mm. Izrezujemo z modelom srca.

20221105 164909

4

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.

20221105 170416

5

Pečene ohladimo na pekaču.

20221105 170947

6

Ohlajene odstranimo iz pekača. In enak postopek ponovimo za ostale dele testa.

20221105 173812

Priprava leda
7

Beljak stepamo in mu med stepanjem dodaljamo sladkor v prahu. Po kapljicah dodajamo limonin sok.

20221105 173056

8

Vsak ohlajen medenjak premažemo s čopičem.

Namig: V kolikor smo umetniško navdahnjeni, jih lahko okrasimo.

20221105 174908

9

Premazane pustimo, da se led čez noč strdi. Če se led ne strdi, pustimo še kakšen dan na sobni temperaturi.

20241110 163038

10

Postrežemo h kavici ob prijetnem klepetu s prijateljico.

20241111 060640

Kategorija

Sestavine

ca. 30 piškotov
 500 g gladke moke T500
 100 g ostre moke T400
 200 g sladkorja v prahu
 190 g akacijevega ali gozdnega medu
 180 g stopljenega masla
 3 jajca enake velikosti (L)
 3 jedilne žlice mešanice za medenjake
 4 čajne žličke sode bikarbone
 1 čajna žlička mletega cimeta
Led
 160 g sladkorja v prahu
 1 beljak
 3 čajne žličke limoninega soka
Pripomočki
 čopič za premaz leda po medenjakih

Postopek

1

Jajca, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Primešamo stopljeno maslo, začimbno mešanico za medenjake, med in cimet.

20221105 161839

2

Dodamo moko s sodo bikarbono in zgnetemo v gladko testo. Zgneteno testo razdelimo na več delov in pustimo v hladilniku najmanj 2 uri.

20221105 162456

3

Ko vzamemo del testa iz hladilnika, ga pregnetemo in na delovni površini, ki smo jo posuli z ostro moko, razvaljamo na debelino 5 mm. Izrezujemo z modelom srca.

20221105 164909

4

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.

20221105 170416

5

Pečene ohladimo na pekaču.

20221105 170947

6

Ohlajene odstranimo iz pekača. In enak postopek ponovimo za ostale dele testa.

20221105 173812

Priprava leda
7

Beljak stepamo in mu med stepanjem dodaljamo sladkor v prahu. Po kapljicah dodajamo limonin sok.

20221105 173056

8

Vsak ohlajen medenjak premažemo s čopičem.

Namig: V kolikor smo umetniško navdahnjeni, jih lahko okrasimo.

20221105 174908

9

Premazane pustimo, da se led čez noč strdi. Če se led ne strdi, pustimo še kakšen dan na sobni temperaturi.

20241110 163038

10

Postrežemo h kavici ob prijetnem klepetu s prijateljico.

20241111 060640

Notes

Medeno srce z ledom

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO