Lešnikov kolač


Lesnikov kolac
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave45 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

Velikost pekača: 30 x 20 cm
 250 ml kisle smetane
 160 g sladkorja
 120 g gladke moke T500
 100 ml olja
 100 g mletih lešnikov
 100 g kakava - temni grenki
 3 jajca
 1 pecilni prašek
 1 vanilijev sladkor
Premaz in posip
 maslo za premaz pekača
 drobtine za posip pekača

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo kakav in ponovno premešamo v gladko zmes.

1 jajca sladkor kakav

2

Primešamo mlete lešnike in olje.

2 lesnike

3

Primešamo moko s pecilnim praškom.

3 moka

4

Premešamo in dodamo kislo smetano. Z mešalnikom mešamo tako dolgo, da dobimo lepo svilnato zmes.

4 kisla smetana

5

Prelijemo v pomaščen pekač, ki smo ga predhodno posuli z drobtinami.

5 pekac

6

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici. Vmes naredimo preizkus pečenja. Z dolgo iglo ali leseno palčko zapičimo na sredino kolača. V kolikor se testo sprime na palčko ali iglo, podaljšamo pečenje.

6 specemo

7

Pečen kolač ohladimo in razrežemo na poljubne rezine. Lešnikov kolač se odlično poda k zeliščnemu čaju.

8 razrezemo

Sestavine

Velikost pekača: 30 x 20 cm
 250 ml kisle smetane
 160 g sladkorja
 120 g gladke moke T500
 100 ml olja
 100 g mletih lešnikov
 100 g kakava - temni grenki
 3 jajca
 1 pecilni prašek
 1 vanilijev sladkor
Premaz in posip
 maslo za premaz pekača
 drobtine za posip pekača

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo kakav in ponovno premešamo v gladko zmes.

1 jajca sladkor kakav

2

Primešamo mlete lešnike in olje.

2 lesnike

3

Primešamo moko s pecilnim praškom.

3 moka

4

Premešamo in dodamo kislo smetano. Z mešalnikom mešamo tako dolgo, da dobimo lepo svilnato zmes.

4 kisla smetana

5

Prelijemo v pomaščen pekač, ki smo ga predhodno posuli z drobtinami.

5 pekac

6

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici. Vmes naredimo preizkus pečenja. Z dolgo iglo ali leseno palčko zapičimo na sredino kolača. V kolikor se testo sprime na palčko ali iglo, podaljšamo pečenje.

6 specemo

7

Pečen kolač ohladimo in razrežemo na poljubne rezine. Lešnikov kolač se odlično poda k zeliščnemu čaju.

8 razrezemo

Lešnikov kolač

error: Vsebina je avtorsko zaščitena.
0
    0
    KOŠARICA
    Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
    knjizica receptov popup