
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo kakav in ponovno premešamo v gladko zmes.
Primešamo mlete lešnike in olje.
Primešamo moko s pecilnim praškom.
Premešamo in dodamo kislo smetano. Z mešalnikom mešamo tako dolgo, da dobimo lepo svilnato zmes.
Prelijemo v pomaščen pekač, ki smo ga predhodno posuli z drobtinami.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici. Vmes naredimo preizkus pečenja. Z dolgo iglo ali leseno palčko zapičimo na sredino kolača. V kolikor se testo sprime na palčko ali iglo, podaljšamo pečenje.
Pečen kolač ohladimo in razrežemo na poljubne rezine. Lešnikov kolač se odlično poda k zeliščnemu čaju.
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo kakav in ponovno premešamo v gladko zmes.
Primešamo mlete lešnike in olje.
Primešamo moko s pecilnim praškom.
Premešamo in dodamo kislo smetano. Z mešalnikom mešamo tako dolgo, da dobimo lepo svilnato zmes.
Prelijemo v pomaščen pekač, ki smo ga predhodno posuli z drobtinami.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici. Vmes naredimo preizkus pečenja. Z dolgo iglo ali leseno palčko zapičimo na sredino kolača. V kolikor se testo sprime na palčko ali iglo, podaljšamo pečenje.
Pečen kolač ohladimo in razrežemo na poljubne rezine. Lešnikov kolač se odlično poda k zeliščnemu čaju.