Žajbljev sirup


Zajbljev sirup
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave15 minSkupni čas1 h

Sestavine

za 1 liter sirupa
 200 g žajbljevih listov
 500 g cvetličnega medu
 1 l vode

Postopek

1

Pripravimo liste žajblja.

1 listi zajblja

2

Vodo zavremo in vanjo potopimo liste žajblja in pustimo vreti 10 minut.
Pokrijemo in pustimo počivati 20 minut.

2 voda zajbelj

3

Odcedimo.

3 odcedimo

4

Odcejen sok ohladimo na 40 stopinj in dodamo med, mešamo tako dolgo, da se raztopi.

5 mesamo

5

Napolnimo steklenico in ohladimo pod odejo. Odprto steklenico hranimo v hladilniku. Sirup pijemo ob prehladnih dni po požirkih. Lahko ga uživamo za žejo, razredčenega z vodo.

6 napolnimo

Sestavine

za 1 liter sirupa
 200 g žajbljevih listov
 500 g cvetličnega medu
 1 l vode

Postopek

1

Pripravimo liste žajblja.

1 listi zajblja

2

Vodo zavremo in vanjo potopimo liste žajblja in pustimo vreti 10 minut.
Pokrijemo in pustimo počivati 20 minut.

2 voda zajbelj

3

Odcedimo.

3 odcedimo

4

Odcejen sok ohladimo na 40 stopinj in dodamo med, mešamo tako dolgo, da se raztopi.

5 mesamo

5

Napolnimo steklenico in ohladimo pod odejo. Odprto steklenico hranimo v hladilniku. Sirup pijemo ob prehladnih dni po požirkih. Lahko ga uživamo za žejo, razredčenega z vodo.

6 napolnimo

Žajbljev sirup

error: Vsebina je avtorsko zaščitena.
0
    0
    KOŠARICA
    Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
    knjizica receptov popup