Sestavine
Postopek
Jajca, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Primešamo stopljeno maslo, začimbno mešanico za medenjake, med in cimet.
Dodamo moko s sodo bikarbono in zgnetemo v gladko testo. Zgneteno testo razdelimo na več delov in pustimo v hladilniku najmanj 2 uri.
Ko vzamemo del testa iz hladilnika, ga pregnetemo in na delovni površini, ki smo jo posuli z ostro moko, razvaljamo na debelino 5 mm. Izrezujemo z modelom srca.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene ohladimo na pekaču.
Ohlajene odstranimo iz pekača. In enak postopek ponovimo za ostale dele testa.
Beljak stepamo in mu med stepanjem dodaljamo sladkor v prahu. Po kapljicah dodajamo limonin sok.
Vsak ohlajen medenjak premažemo s čopičem.
Namig: V kolikor smo umetniško navdahnjeni, jih lahko okrasimo.
Premazane pustimo, da se led čez noč strdi. Če se led ne strdi, pustimo še kakšen dan na sobni temperaturi.
Postrežemo h kavici ob prijetnem klepetu s prijateljico.
Sestavine
Postopek
Jajca, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Primešamo stopljeno maslo, začimbno mešanico za medenjake, med in cimet.
Dodamo moko s sodo bikarbono in zgnetemo v gladko testo. Zgneteno testo razdelimo na več delov in pustimo v hladilniku najmanj 2 uri.
Ko vzamemo del testa iz hladilnika, ga pregnetemo in na delovni površini, ki smo jo posuli z ostro moko, razvaljamo na debelino 5 mm. Izrezujemo z modelom srca.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene ohladimo na pekaču.
Ohlajene odstranimo iz pekača. In enak postopek ponovimo za ostale dele testa.
Beljak stepamo in mu med stepanjem dodaljamo sladkor v prahu. Po kapljicah dodajamo limonin sok.
Vsak ohlajen medenjak premažemo s čopičem.
Namig: V kolikor smo umetniško navdahnjeni, jih lahko okrasimo.
Premazane pustimo, da se led čez noč strdi. Če se led ne strdi, pustimo še kakšen dan na sobni temperaturi.
Postrežemo h kavici ob prijetnem klepetu s prijateljico.