
Sestavine
Postopek
Grozdju posmukamo jagode.
Lonec z jagodami grozdja postavimo na ogenj in kuhamo tako dolgo, da jagode popokajo. Vmes mešamo.
S paličnim mešalnikom spasiramo.
Precedimo skozi cedilko.
Spasirano zmes zavržemo.
Ponovno postavimo na ogenj in dodamo želirni sladkor. Kuhamo in mešamo 30 minut. Dodamo limonin sok in premešamo.
Opravimo preizkus želiranja. Z zajemalko zajamemo zmes, počakajmo nekaj minut. Če želira končamo s kuhanjem. V kolikor je zmes tekoča, podaljšamo kuhanje.
Če namesto želirnega sladkorja uporabimo beli ali rjavi sladkor, čas kuhanja podaljšamo do želiranja.
Napolnimo kozarce. Pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč. Hranimo v temnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: Marmelada je odličen nadev za slastne maslene piškote.
Sestavine
Postopek
Grozdju posmukamo jagode.
Lonec z jagodami grozdja postavimo na ogenj in kuhamo tako dolgo, da jagode popokajo. Vmes mešamo.
S paličnim mešalnikom spasiramo.
Precedimo skozi cedilko.
Spasirano zmes zavržemo.
Ponovno postavimo na ogenj in dodamo želirni sladkor. Kuhamo in mešamo 30 minut. Dodamo limonin sok in premešamo.
Opravimo preizkus želiranja. Z zajemalko zajamemo zmes, počakajmo nekaj minut. Če želira končamo s kuhanjem. V kolikor je zmes tekoča, podaljšamo kuhanje.
Če namesto želirnega sladkorja uporabimo beli ali rjavi sladkor, čas kuhanja podaljšamo do želiranja.
Napolnimo kozarce. Pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč. Hranimo v temnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: Marmelada je odličen nadev za slastne maslene piškote.