Sestavine
Postopek
Grozdju posmukamo jagode.
Lonec z jagodami grozdja postavimo na ogenj in kuhamo tako dolgo, da jagode popokajo. Vmes mešamo.
S paličnim mešalnikom spasiramo.
Precedimo skozi cedilko.
Na cedilki ostanejo semena in olupki. Zavržemo.
Ponovno postavimo na ogenj in dodamo želirni sladkor. Kuhamo in mešamo 30 minut. Dodamo limonin sok in premešamo.
Opravimo preizkus želiranja. Z zajemalko zajamemo zmes in počakamo, da želira. V kolikor je zmes tekoča podaljšamo kuhanje.
Namig: Uporabimo želirni sladkor 3:1. Na 1,5 kg grozdja - dodamo 500 g želirnega sladkorja.
Napolnimo kozarce. Pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč. Hranimo v temen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: Marmelada je odličen nadev za slastne maslene piškote.
Sestavine
Postopek
Grozdju posmukamo jagode.
Lonec z jagodami grozdja postavimo na ogenj in kuhamo tako dolgo, da jagode popokajo. Vmes mešamo.
S paličnim mešalnikom spasiramo.
Precedimo skozi cedilko.
Na cedilki ostanejo semena in olupki. Zavržemo.
Ponovno postavimo na ogenj in dodamo želirni sladkor. Kuhamo in mešamo 30 minut. Dodamo limonin sok in premešamo.
Opravimo preizkus želiranja. Z zajemalko zajamemo zmes in počakamo, da želira. V kolikor je zmes tekoča podaljšamo kuhanje.
Namig: Uporabimo želirni sladkor 3:1. Na 1,5 kg grozdja - dodamo 500 g želirnega sladkorja.
Napolnimo kozarce. Pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč. Hranimo v temen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: Marmelada je odličen nadev za slastne maslene piškote.