0

Jagodni džem

Deli recept:

Jagodni dzem
Preračunaj sestavine6 Porcij
Čas priprave30 minSkupni čas35 min

Sestavine

6 manjših kozarcev (320 ml)
 2 kg jagod
 500 g želirnega sladkorja (3:1) ali belega kristalnega sladkorja
 1 bio limona (lupina in sok)

Postopek

1

Jagode očistimo in narežemo.

20230604 155704

2

Dodamo sladkor in naribano limonino lupino. Ko zmes zavre, kuhamo še 4 minute.

20230604 161050

3

Pretlačimo in pustimo, da ostanejo še celi koščki jagod.

20230604 161457

4

Dodamo limonin sok in kuhamo 1 minuto.

20230604 161814

5

Naredimo želirni preizkus. Če džem želira, odstavimo lonec. V nasprotnem primeru podaljšamo čas kuhanja do želiranja.

20230605 132853

6

Napolnimo kozarce.

20230604 162336

7

Zadelamo s pokrovi in jih ohladimo pod odejo čez noč. Hranimo v hladen in temen prostor. Odprti kozarec hranimo v hladilniku.

Namig: Če namesto želirnega sladkorja uporabimo beli kristalni sladkor, kuhanje marmelade podaljšamo do želiranja.

20230604 163817

Kategorija,

Sestavine

6 manjših kozarcev (320 ml)
 2 kg jagod
 500 g želirnega sladkorja (3:1) ali belega kristalnega sladkorja
 1 bio limona (lupina in sok)

Postopek

1

Jagode očistimo in narežemo.

20230604 155704

2

Dodamo sladkor in naribano limonino lupino. Ko zmes zavre, kuhamo še 4 minute.

20230604 161050

3

Pretlačimo in pustimo, da ostanejo še celi koščki jagod.

20230604 161457

4

Dodamo limonin sok in kuhamo 1 minuto.

20230604 161814

5

Naredimo želirni preizkus. Če džem želira, odstavimo lonec. V nasprotnem primeru podaljšamo čas kuhanja do želiranja.

20230605 132853

6

Napolnimo kozarce.

20230604 162336

7

Zadelamo s pokrovi in jih ohladimo pod odejo čez noč. Hranimo v hladen in temen prostor. Odprti kozarec hranimo v hladilniku.

Namig: Če namesto želirnega sladkorja uporabimo beli kristalni sladkor, kuhanje marmelade podaljšamo do želiranja.

20230604 163817

Notes

Jagodni džem

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO