Londonske rezine

Deli objavo:

Londonske rezine
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave40 minSkupni čas1 h 40 min

Sestavine

 320 g gladke moke T500
 140 g zmehčanega masla
 90 g sladkorja
 4 rumenjake
 2 jedilni žlici kisle smetane - zvrhani
 1 limona - samo lupina
Namaz
 maslo za premaz pekača
Preliv in posip
 4 beljaki
 190 g sladkorja
 200 g mletih orehov
 sladkor v prahu za posip
 mlete orehe za posip - po želji
 ostra moka T400 za posip delovne površine

Postopek

1

Rumenjake, sladkor in lupino penasto zmešamo.

20230305 151139

2

Dodamo maslo in premešamo.

20230305 151426

3

Dodamo kislo smetano in ponovno premešamo.

20230305 151502

4

Primešamo moko s pecilnim praškom in z mešalnikom grobo zmešamo.

20230305 151555

5

Delovno površino posujemo z moko.

20230305 152039

6

Zgnetemo v gladko testo.

Namig: Če je testo lepljivo, dodamo moko.

20230305 152233

7

Pravokotni pekač premažemo s stopljenim maslom.

20230305 151913

8

Testo z roko porazdelimo po celi širini pekača.

20230305 152546

9

Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

20230305 154321

Nadev
10

Pripravimo slivovo marmelado.

Namig: Lahko uporabimo marelično ali drugo poljubno marmelado.

20230305 153536

11

Premažemo čez pečeno testo.

20230305 154503 – kopija

Preliv
12

Beljake in sladkor penasto zmešamo, dokler zmes ne dobi tekoče strukture.

20230305 153228

13

Primešamo mlete orehe.

20230305 153239

14

Temeljito premešamo.

20230305 153446

15

Prelijemo na marmeladni nadev.

20230305 154553

16

Enakomerno porazdelimo po celem pekaču.

20230305 154735

17

Ponovno pečemo na 170 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

Namig:Pečeno je, ko se pojavi po vrhu zlatorjava skorjica.

20230305 161001

18

Ohladimo in razrežemo na poljubne kocke.

20230305 173120

19

Posujemo s sladkorjem v prahu in po želji še z mletimi orehi,

20230305 173921

Sestavine

 320 g gladke moke T500
 140 g zmehčanega masla
 90 g sladkorja
 4 rumenjake
 2 jedilni žlici kisle smetane - zvrhani
 1 limona - samo lupina
Namaz
 maslo za premaz pekača
Preliv in posip
 4 beljaki
 190 g sladkorja
 200 g mletih orehov
 sladkor v prahu za posip
 mlete orehe za posip - po želji
 ostra moka T400 za posip delovne površine

Postopek

1

Rumenjake, sladkor in lupino penasto zmešamo.

20230305 151139

2

Dodamo maslo in premešamo.

20230305 151426

3

Dodamo kislo smetano in ponovno premešamo.

20230305 151502

4

Primešamo moko s pecilnim praškom in z mešalnikom grobo zmešamo.

20230305 151555

5

Delovno površino posujemo z moko.

20230305 152039

6

Zgnetemo v gladko testo.

Namig: Če je testo lepljivo, dodamo moko.

20230305 152233

7

Pravokotni pekač premažemo s stopljenim maslom.

20230305 151913

8

Testo z roko porazdelimo po celi širini pekača.

20230305 152546

9

Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

20230305 154321

Nadev
10

Pripravimo slivovo marmelado.

Namig: Lahko uporabimo marelično ali drugo poljubno marmelado.

20230305 153536

11

Premažemo čez pečeno testo.

20230305 154503 – kopija

Preliv
12

Beljake in sladkor penasto zmešamo, dokler zmes ne dobi tekoče strukture.

20230305 153228

13

Primešamo mlete orehe.

20230305 153239

14

Temeljito premešamo.

20230305 153446

15

Prelijemo na marmeladni nadev.

20230305 154553

16

Enakomerno porazdelimo po celem pekaču.

20230305 154735

17

Ponovno pečemo na 170 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

Namig:Pečeno je, ko se pojavi po vrhu zlatorjava skorjica.

20230305 161001

18

Ohladimo in razrežemo na poljubne kocke.

20230305 173120

19

Posujemo s sladkorjem v prahu in po želji še z mletimi orehi,

20230305 173921

Londonske rezine

Deli objavo:
error: Vsebina je avtorsko zaščitena.
0
    0
    KOŠARICA
    Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
    knjizica receptov popup