Sestavine
Postopek
Moki primešamo sol. Dodamo toplo vodo, premešamo in prilijemo olje.
S kuhalnico temeljito premešamo in zgnetemo v gladko testo.
Namig: Testo iz pirine polnozrnate moke je lepljivo. Prelijemo z oljem, pokrijemo in pustimo testo počivati 1 uro.
Skuti dodamo sladkor, jajca in premešamo. Nadev razdelimo na tri enake dele.
Jabolka naribamo, posujemo s cimetom in sladkorjem. Na nizkem ognju dušimo tako dolgo, da se jabolka povežejo s cimetom in sladkorjem.
Testo na delovni površini razdelimo na tri enake dele. Oblikujemo hlebčke.
Prvi hlebček na pomokani površini razvaljamo na debelino 3 mm. Dodamo prvi del skutinega nadeva.
Skutin nadev porazdelimo in dodamo dušena jabolka. Premažemo z pripravljenimi jabolkami.
Zavijemo in preložimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Enak postopek ponovimo z ostalim testom. Po vrhu posujemo mešanico cimeta s sladkorjem in pokapljamo s stopljenim maslom.
Pečemo v ogreti pečici na 230 stopinj 1 uro. Pečenega posujemo s sladkorjem v prahu.
Režemo ohlajenega.
Sestavine
Postopek
Moki primešamo sol. Dodamo toplo vodo, premešamo in prilijemo olje.
S kuhalnico temeljito premešamo in zgnetemo v gladko testo.
Namig: Testo iz pirine polnozrnate moke je lepljivo. Prelijemo z oljem, pokrijemo in pustimo testo počivati 1 uro.
Skuti dodamo sladkor, jajca in premešamo. Nadev razdelimo na tri enake dele.
Jabolka naribamo, posujemo s cimetom in sladkorjem. Na nizkem ognju dušimo tako dolgo, da se jabolka povežejo s cimetom in sladkorjem.
Testo na delovni površini razdelimo na tri enake dele. Oblikujemo hlebčke.
Prvi hlebček na pomokani površini razvaljamo na debelino 3 mm. Dodamo prvi del skutinega nadeva.
Skutin nadev porazdelimo in dodamo dušena jabolka. Premažemo z pripravljenimi jabolkami.
Zavijemo in preložimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Enak postopek ponovimo z ostalim testom. Po vrhu posujemo mešanico cimeta s sladkorjem in pokapljamo s stopljenim maslom.
Pečemo v ogreti pečici na 230 stopinj 1 uro. Pečenega posujemo s sladkorjem v prahu.
Režemo ohlajenega.