0

Jabolčno-bučni štrudelj s skuto, rozinami, malinami in čokoladnimi kapljicami

Deli recept:

Jabolcno bucni strudelj s skuto rozinami...
Preračunaj sestavine8 Porcij
Čas priprave1 hSkupni čas3 h 20 min

Sestavine

8 velikih rolic
 1,50 kg polbele moke T850
 1 l tople vode
 300 ml sončničnega ali olivnega olja
 100 ml jabolčnega kisa
 1 jedilna žlica soli
Jabolka, bučke in dodatki
 4 kg naribanih jabolk
 4 kg naribanih buč (rumene)
 200 g malin (sveže ali zamrznjene)
 300 g čokoladnih kapljic
 400 g mletih orehov, lešnikov ali mandljev
 200 g rozin
 100 g sladkorja
 30 g mletega cimeta
Skutin nadev
 2 kg nepasirane skute
 300 g sladkorja
 3 jajca
Posip
 ostra moka T400 za posip delovne površine
 sladkor v prahu za posip
Premaz in posip pekača
 50 g stopljenega masla
 100 g krušnih drobtin

Postopek

1

Moki dodamo sol in premešamo. Dolijemo toplo vodo, olje in kis. Zgnetemo v gladko testo.

Namig: Če je zmes presuha, postopoma dodajamo še nekaj tople vode in olja.

5 zmesamo 1

2

Testo pregnetemo in premažemo z oljem. Pustimo počivati 2 uri.

Namig: Testo lahko pripravimo dan prej in ga pustimo počivati v hladilniku.

3

Testo razdelimo na osem ali več delov, odvisno kako velike pekače imamo.

Priprava skutinega nadeva
4

Skuti dodamo sladkor in jajca. Premešamo. Nadev razdelimo na osem delov.

1.pripravimo nadev iz skute

5

Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo prvi del testa. Testo razvaljamo na debelino 2 mm.

8 drugi del razvaljamo

6

Testo premažemo s prvim delom skute.

razvaljamo premazrmo skuto

Priprava jabolk in bučk
7

Jabolka in buče naribamo.

6 jabolka naribamo

8

Na skutin nadev porazdelimo jabolka in bučke. Posujemo s sladkorjem, mletimi orehi in cimetom. Zavijemo.

20241119 072148

9

Razvaljamo drugi del testa, premažemo s skutinim nadevom. Dodamo naribana jabolka in bučke. Posujemo s čokoladnimi kapljicami, s sladkorjem, mletimi orehi in cimetom. Zavijemo.

20241119 073037

10

Razvaljamo tretji del testa, premažemo s skutinim nadevom. Dodamo naribana jabolka in bučke. Posujemo z malinami,s sladkorjem, mletimi orehi in cimetom. Zavijemo.

20241119 073644

11

Razvaljamo četrti del testa. Premažemo s skutinim nadevom. Dodamo naribana jabolka in bučke. Posujemo z rozinami, sladkorjem, mletimi orehi in cimetom. zavijemo.

Enak postopek ponovimo za ostanek testa.

20241119 075122

12

Pekač premažemo s stopljenim maslom ali oljem. Posujemo z drobtinami. Nanj polagamo zavite rolice. Premažemo z oljem.

20241119 072338

13

Enak postopek ponovimo za drugi pekač in tretji pekač.

20241119 074618

14

Pečemo v ogreti pečici na 250 stopinj ca. 45 minut. Peko prilagodimo pečici.

20241119 083511

15

Pečen štrudelj ohladimo in ga posujemo s sladkorjem v prahu.

20241119 084400

16

Razrežemo in postrežemo.

20241119 092650

Sestavine

8 velikih rolic
 1,50 kg polbele moke T850
 1 l tople vode
 300 ml sončničnega ali olivnega olja
 100 ml jabolčnega kisa
 1 jedilna žlica soli
Jabolka, bučke in dodatki
 4 kg naribanih jabolk
 4 kg naribanih buč (rumene)
 200 g malin (sveže ali zamrznjene)
 300 g čokoladnih kapljic
 400 g mletih orehov, lešnikov ali mandljev
 200 g rozin
 100 g sladkorja
 30 g mletega cimeta
Skutin nadev
 2 kg nepasirane skute
 300 g sladkorja
 3 jajca
Posip
 ostra moka T400 za posip delovne površine
 sladkor v prahu za posip
Premaz in posip pekača
 50 g stopljenega masla
 100 g krušnih drobtin

Postopek

1

Moki dodamo sol in premešamo. Dolijemo toplo vodo, olje in kis. Zgnetemo v gladko testo.

Namig: Če je zmes presuha, postopoma dodajamo še nekaj tople vode in olja.

5 zmesamo 1

2

Testo pregnetemo in premažemo z oljem. Pustimo počivati 2 uri.

Namig: Testo lahko pripravimo dan prej in ga pustimo počivati v hladilniku.

3

Testo razdelimo na osem ali več delov, odvisno kako velike pekače imamo.

Priprava skutinega nadeva
4

Skuti dodamo sladkor in jajca. Premešamo. Nadev razdelimo na osem delov.

1.pripravimo nadev iz skute

5

Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo prvi del testa. Testo razvaljamo na debelino 2 mm.

8 drugi del razvaljamo

6

Testo premažemo s prvim delom skute.

razvaljamo premazrmo skuto

Priprava jabolk in bučk
7

Jabolka in buče naribamo.

6 jabolka naribamo

8

Na skutin nadev porazdelimo jabolka in bučke. Posujemo s sladkorjem, mletimi orehi in cimetom. Zavijemo.

20241119 072148

9

Razvaljamo drugi del testa, premažemo s skutinim nadevom. Dodamo naribana jabolka in bučke. Posujemo s čokoladnimi kapljicami, s sladkorjem, mletimi orehi in cimetom. Zavijemo.

20241119 073037

10

Razvaljamo tretji del testa, premažemo s skutinim nadevom. Dodamo naribana jabolka in bučke. Posujemo z malinami,s sladkorjem, mletimi orehi in cimetom. Zavijemo.

20241119 073644

11

Razvaljamo četrti del testa. Premažemo s skutinim nadevom. Dodamo naribana jabolka in bučke. Posujemo z rozinami, sladkorjem, mletimi orehi in cimetom. zavijemo.

Enak postopek ponovimo za ostanek testa.

20241119 075122

12

Pekač premažemo s stopljenim maslom ali oljem. Posujemo z drobtinami. Nanj polagamo zavite rolice. Premažemo z oljem.

20241119 072338

13

Enak postopek ponovimo za drugi pekač in tretji pekač.

20241119 074618

14

Pečemo v ogreti pečici na 250 stopinj ca. 45 minut. Peko prilagodimo pečici.

20241119 083511

15

Pečen štrudelj ohladimo in ga posujemo s sladkorjem v prahu.

20241119 084400

16

Razrežemo in postrežemo.

20241119 092650

Notes

Jabolčno-bučni štrudelj s skuto, rozinami, malinami in čokoladnimi kapljicami

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO