
Sestavine
za 4 osebe
2 l jušne osnove ali vode
1,50 kg govejega mesa brez maščobe
700 g ocvrte čebule ali 1 kg sveže čebule
100 ml sončničnega olja ali druge maščobe
5 lovorjevih listov
3 stroke česna
2 rebri jedilne čokolade
1 čajna žlička mletega luštreka
1 ščep majarona
sol po kusu
poper po okusu
Jušna osnova
2 jedilni žlici mesne jušne osnove
2 l vode
Zgostitev
50 ml sončničnega olja ali druge maščobe
1 jedilna žlica moke
noževa konica rdeče sladke paprike
Postopek
1
K olju dodamo ocvrto čebulo, sesekljani peteršilj, stisnemo česen, lovor, luštrek, majaron in narezano meso na kocke.
2
Premešamo in zalijemo z jušno osnovo ali vodo. Dodamo sol in poper po svojem okusu. Pustimo, da vre približno 45 minut.
3
Posebej segrejemo olje, dodamo moko in primešamo rdečo sladko papriko. zmes mora bit gladka, brez grudic. Dolijemo h golažu in kuhamo še 15 minut.
Na koncu dodamo jedilno čokolado in mešamo tako dolgo, da se razpusti.
Opomba: Čas kuhanja golaža je odvisen od kvalitete mesa, zato kuhanje prilagodimo.
4
Postrežemo s sveže pečenim maslenim kruhom ali žemljami.
KategorijaJedi na žlico
Sestavine
za 4 osebe
2 l jušne osnove ali vode
1,50 kg govejega mesa brez maščobe
700 g ocvrte čebule ali 1 kg sveže čebule
100 ml sončničnega olja ali druge maščobe
5 lovorjevih listov
3 stroke česna
2 rebri jedilne čokolade
1 čajna žlička mletega luštreka
1 ščep majarona
sol po kusu
poper po okusu
Jušna osnova
2 jedilni žlici mesne jušne osnove
2 l vode
Zgostitev
50 ml sončničnega olja ali druge maščobe
1 jedilna žlica moke
noževa konica rdeče sladke paprike