0

Goveji golaž s čokolado

Deli recept:

Goveji golaz
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave40 min

Sestavine

za 4 osebe
 2 l jušne osnove ali vode
 1,50 kg govejega mesa brez maščobe
 700 g ocvrte čebule ali 1 kg sveže čebule
 100 ml olivnega olja ali druge maščobe
 5 lovorjevih listov
 3 jedilne žlice začimbne mešanice
 3 stroke česna
 1 čajna žlička mletega luštreka
 2 rebri jedilne čokolade
 sol po kusu
 poper po okusu
 ščep majarona
Jušna osnova
 2 jedilni žlici mesne jušne osnove
 2 l vode
Zgostitev
 50 ml olivnega olja ali druge maščobe
 1 jedilna žlica moke
 noževa konica rdeče sladke paprike

Postopek

1

K olju dodamo ocvrto čebulo, sesekljani peteršilj, stisnemo česen, lovor, luštrek, majaron in narezano meso na kocke.

3 dodamo meso scaled e1726396995165

2

Premešamo in zalijemo z jušno osnovo ali vodo. Dodamo sol in poper po svojem okusu. Pustimo, da vre približno 45 minut.

4 zalijemo scaled

3

Posebej segrejemo olje, dodamo moko in primešamo rdečo sladko papriko. zmes mora bit gladka, brez grudic. Dolijemo h golažu in kuhamo še 15 minut.

Na koncu dodamo jedilno čokolado in mešamo tako dolgo, da se razpusti. 

Opomba: Čas kuhanja golaža je odvisen od kvalitete mesa, zato kuhanje prilagodimo.

6 skuhamo scaled

4

Postrežemo s sveže pečenim maslenim kruhom ali žemljami.

20240912 092646 scaled

Kategorija

Sestavine

za 4 osebe
 2 l jušne osnove ali vode
 1,50 kg govejega mesa brez maščobe
 700 g ocvrte čebule ali 1 kg sveže čebule
 100 ml olivnega olja ali druge maščobe
 5 lovorjevih listov
 3 jedilne žlice začimbne mešanice
 3 stroke česna
 1 čajna žlička mletega luštreka
 2 rebri jedilne čokolade
 sol po kusu
 poper po okusu
 ščep majarona
Jušna osnova
 2 jedilni žlici mesne jušne osnove
 2 l vode
Zgostitev
 50 ml olivnega olja ali druge maščobe
 1 jedilna žlica moke
 noževa konica rdeče sladke paprike

Postopek

1

K olju dodamo ocvrto čebulo, sesekljani peteršilj, stisnemo česen, lovor, luštrek, majaron in narezano meso na kocke.

3 dodamo meso scaled e1726396995165

2

Premešamo in zalijemo z jušno osnovo ali vodo. Dodamo sol in poper po svojem okusu. Pustimo, da vre približno 45 minut.

4 zalijemo scaled

3

Posebej segrejemo olje, dodamo moko in primešamo rdečo sladko papriko. zmes mora bit gladka, brez grudic. Dolijemo h golažu in kuhamo še 15 minut.

Na koncu dodamo jedilno čokolado in mešamo tako dolgo, da se razpusti. 

Opomba: Čas kuhanja golaža je odvisen od kvalitete mesa, zato kuhanje prilagodimo.

6 skuhamo scaled

4

Postrežemo s sveže pečenim maslenim kruhom ali žemljami.

20240912 092646 scaled

Notes

Goveji golaž s čokolado

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO