0

Gorčični namaz s papriko

Gorčični namaz s papriko
Preračunaj sestavine6 Porcij
Čas priprave1 hSkupni čas1 h 20 min

Sestavine

12 manjših kozarcev (370 ml)
 12 zelenih paprik (enakih velikosti)
 8 rdečih paprik (enakih velikosti)
 6 glav čebule (enakih velikosti)
 5 strokov česna ali 1 mala glava
 1 mali čili ali oster feferon (po želji več)
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička mletega popra
Dodatno
 500 g pikantne gorčice
 250 ml kisa za vlaganje
 250 ml vode
 250 ml sončničnega ali olivnega olja

Postopek

1

Vso zelenjavo operemo in očistimo. Narežemo na kose ter grobo zmeljemo.

2

Dodamo poper in sol ter vse zmešamo v velikem loncu.

3

Zmes segrevamo do vretja. Ko zelenjava zavre, ji po 15 minutah dodamo kis in vodo in med vrenjem mešamo.

Po naslednjih 5 minutah vrenja dodamo še olje in gorčico ter zopet temeljito premešamo in pustimo, da se sestavine med seboj povežejo.

4

Napolnimo kozarce. Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in jih ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig: Zelenjava se lahko nareže na tanke rezine. Namaz je odlična priloga k narezkom ali kot namaz za sendviče s suho salamo. Odlično se poda kot samostojni namaz na kos domačega kruha s semeni.

Sestavine

12 manjših kozarcev (370 ml)
 12 zelenih paprik (enakih velikosti)
 8 rdečih paprik (enakih velikosti)
 6 glav čebule (enakih velikosti)
 5 strokov česna ali 1 mala glava
 1 mali čili ali oster feferon (po želji več)
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička mletega popra
Dodatno
 500 g pikantne gorčice
 250 ml kisa za vlaganje
 250 ml vode
 250 ml sončničnega ali olivnega olja

Postopek

1

Vso zelenjavo operemo in očistimo. Narežemo na kose ter grobo zmeljemo.

2

Dodamo poper in sol ter vse zmešamo v velikem loncu.

3

Zmes segrevamo do vretja. Ko zelenjava zavre, ji po 15 minutah dodamo kis in vodo in med vrenjem mešamo.

Po naslednjih 5 minutah vrenja dodamo še olje in gorčico ter zopet temeljito premešamo in pustimo, da se sestavine med seboj povežejo.

4

Napolnimo kozarce. Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in jih ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig: Zelenjava se lahko nareže na tanke rezine. Namaz je odlična priloga k narezkom ali kot namaz za sendviče s suho salamo. Odlično se poda kot samostojni namaz na kos domačega kruha s semeni.

Notes

Gorčični namaz s papriko
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.