
Sestavine
Postopek
Vso zelenjavo operemo in očistimo. Narežemo na kose ter grobo zmeljemo.
Dodamo poper in sol ter vse zmešamo v velikem loncu.
Zmes segrevamo do vretja. Ko zelenjava zavre, ji po 15 minutah dodamo kis in vodo in med vrenjem mešamo.
Po naslednjih 5 minutah vrenja dodamo še olje in gorčico ter zopet temeljito premešamo in pustimo, da se sestavine med seboj povežejo.
Napolnimo kozarce. Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in jih ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: Zelenjava se lahko nareže na tanke rezine. Namaz je odlična priloga k narezkom ali kot namaz za sendviče s suho salamo. Odlično se poda kot samostojni namaz na kos domačega kruha s semeni.
Sestavine
Postopek
Vso zelenjavo operemo in očistimo. Narežemo na kose ter grobo zmeljemo.
Dodamo poper in sol ter vse zmešamo v velikem loncu.
Zmes segrevamo do vretja. Ko zelenjava zavre, ji po 15 minutah dodamo kis in vodo in med vrenjem mešamo.
Po naslednjih 5 minutah vrenja dodamo še olje in gorčico ter zopet temeljito premešamo in pustimo, da se sestavine med seboj povežejo.
Napolnimo kozarce. Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in jih ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: Zelenjava se lahko nareže na tanke rezine. Namaz je odlična priloga k narezkom ali kot namaz za sendviče s suho salamo. Odlično se poda kot samostojni namaz na kos domačega kruha s semeni.