
Sestavine
za 4 osebe
500 g jurčkov in lisičk (svežih ali zamrznjenih)
300 g ocvrte ali 1 malo glavo sveže čebule
3 korenčke
3 jedilne žlice sončničnega olja ali druge maščobe
2 jedilni žlici kisle smetane
1 čajna žlička mletega česna ali 2 stroka sveže sesekljanega
1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
sol po okusu
poper po okusu
origano po okusu
mleti luštrek po okusu
Jušna osnova
400 ml vode
1 jedilna žlica rdečega vinskega kisa
Postopek
1
K olju dodamo ocvrto čebulo in premešamo. Dodamo razrezano korenje, jurčke in lisičke ter vse začimbe in vse skupaj zalijemo z jušno osnovo.
2
Ob občasnem mešanju kuhamo ca. 45 minut. V kolikor se golaž zgosti, dolijemo jušno osnovo ali vodo.
3
Zadnjih 5 minut kuhanja dodamo kislo smetano in sesekljani peteršilj. Vse skupaj temeljito premešamo in jed je gotova.
Golažu iz jurčkov in lisičk se kot priloga odlično podajo špageti, polenta ali kos domačega kruha. Postrežemo s skledo sveže solate.
KategorijaGlavne jedi, Jedi na žlico
Sestavine
za 4 osebe
500 g jurčkov in lisičk (svežih ali zamrznjenih)
300 g ocvrte ali 1 malo glavo sveže čebule
3 korenčke
3 jedilne žlice sončničnega olja ali druge maščobe
2 jedilni žlici kisle smetane
1 čajna žlička mletega česna ali 2 stroka sveže sesekljanega
1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
sol po okusu
poper po okusu
origano po okusu
mleti luštrek po okusu
Jušna osnova
400 ml vode
1 jedilna žlica rdečega vinskega kisa