0

Golaž iz gobic

Deli recept:

Golaz iz gobic
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave20 minSkupni čas1 h 10 min

Sestavine

za 4 osebe
 500 g jurčkov in lisičk (svežih ali zamrznjenih)
 300 g ocvrte ali 1 malo glavo sveže čebule
 3 korenčke
 3 jedilne žlice sončničnega olja ali druge maščobe
 2 jedilni žlici kisle smetane
 1 čajna žlička mletega česna ali 2 stroka sveže sesekljanega
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
 sol po okusu
 poper po okusu
 origano po okusu
 mleti luštrek po okusu
Jušna osnova
 400 ml vode
 2 jedilni žlici začimbne mešanice
 1 jedilna žlica rdečega vinskega kisa

Postopek

1

K olju dodamo ocvrto čebulo in premešamo. Dodamo razrezano korenje, jurčke in lisičke ter vse začimbe in vse skupaj zalijemo z jušno osnovo.

1 cebula jurcki lisicke zacimbe

2

Ob občasnem mešanju kuhamo ca. 45 minut. V kolikor se golaž zgosti, dolijemo jušno osnovo ali vodo.

2 zalijemo jusna osnova

3

Zadnjih 5 minut kuhanja dodamo kislo smetano in sesekljani peteršilj. Vse skupaj temeljito premešamo in jed je gotova.

Golažu iz jurčkov in lisičk se kot priloga odlično podajo špageti, polenta ali kos domačega kruha. Postrežemo s skledo sveže solate.

3 dodamo kislo smetano

Sestavine

za 4 osebe
 500 g jurčkov in lisičk (svežih ali zamrznjenih)
 300 g ocvrte ali 1 malo glavo sveže čebule
 3 korenčke
 3 jedilne žlice sončničnega olja ali druge maščobe
 2 jedilni žlici kisle smetane
 1 čajna žlička mletega česna ali 2 stroka sveže sesekljanega
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
 sol po okusu
 poper po okusu
 origano po okusu
 mleti luštrek po okusu
Jušna osnova
 400 ml vode
 2 jedilni žlici začimbne mešanice
 1 jedilna žlica rdečega vinskega kisa

Postopek

1

K olju dodamo ocvrto čebulo in premešamo. Dodamo razrezano korenje, jurčke in lisičke ter vse začimbe in vse skupaj zalijemo z jušno osnovo.

1 cebula jurcki lisicke zacimbe

2

Ob občasnem mešanju kuhamo ca. 45 minut. V kolikor se golaž zgosti, dolijemo jušno osnovo ali vodo.

2 zalijemo jusna osnova

3

Zadnjih 5 minut kuhanja dodamo kislo smetano in sesekljani peteršilj. Vse skupaj temeljito premešamo in jed je gotova.

Golažu iz jurčkov in lisičk se kot priloga odlično podajo špageti, polenta ali kos domačega kruha. Postrežemo s skledo sveže solate.

3 dodamo kislo smetano

Notes

Golaž iz gobic

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO