0

Skutina pogača

Deli recept:

Skutina pogaca
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 h 40 minSkupni čas3 h 20 min

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Testo
 500 g gladke moke T500
 250 ml mleka
 100 g sladkorja
 50 g stopljenega masla
 ½ kocke svežega kvasa
 1 jajce
 1 ščep soli
Skutin nadev
 1 kg nepasirane skute
 120 g sladkorja
 1 jajce
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
Pšenični zdrob za skutin nadev
 300 ml mleka
 3 jedilne žlice pšeničnega zdroba
Premaz in posip
 1 jajce
 mleti cimet
 sladkor v prahu

Postopek

1

V jamico moke, ki smo ji primešali sol, zdrobimo kvas in nanj dolijemo mlačno mleko, premešamo in pustimo vzhajat cca. 10 minut. Dodamo stepena jajca in sladkor, olje in ostalo mleko.

20200501 041254

2

Zgnetemo v gladko testo, ki ga pustimo vzhajat cca. 20 minut.

3 oblikujrmo vzhajamo

Skutin nadev
3

V mleku skuhamo pšenični zdrob. Primešamo skuti, dodamo jajca in sladkor ter zmešamo v gladek nadev. Sladkor prilagodimo svojemu okusu.

20200501 053826

4

Največji pekač od pečice premažemo z maslom ali oljem, posujemo z drobtinami in nanj z rokami prerazporedimo testo. Robove testa zavihamo čez rob pekača.

20220220 081415

5

Na testo premažemo skutin nadev.

20200501 064410

6

Robove zavihamo na nadev. Z rumenjakom premažemo robove in pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj. Pečemo ca. 40 minut. Peko prilagodimo pečici. V kolikor nismo ljubitelji cimeta, se mu lahko izognemo.

274355255 1449609778794194 7103047237879171224 n

7

Pečena je, ko robovi postanejo hrustljavo zapečeni.

20220220 105111

8

Režemo ohlajeno. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu ali cimetom.

20220220 110529 – kopija

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Testo
 500 g gladke moke T500
 250 ml mleka
 100 g sladkorja
 50 g stopljenega masla
 ½ kocke svežega kvasa
 1 jajce
 1 ščep soli
Skutin nadev
 1 kg nepasirane skute
 120 g sladkorja
 1 jajce
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
Pšenični zdrob za skutin nadev
 300 ml mleka
 3 jedilne žlice pšeničnega zdroba
Premaz in posip
 1 jajce
 mleti cimet
 sladkor v prahu

Postopek

1

V jamico moke, ki smo ji primešali sol, zdrobimo kvas in nanj dolijemo mlačno mleko, premešamo in pustimo vzhajat cca. 10 minut. Dodamo stepena jajca in sladkor, olje in ostalo mleko.

20200501 041254

2

Zgnetemo v gladko testo, ki ga pustimo vzhajat cca. 20 minut.

3 oblikujrmo vzhajamo

Skutin nadev
3

V mleku skuhamo pšenični zdrob. Primešamo skuti, dodamo jajca in sladkor ter zmešamo v gladek nadev. Sladkor prilagodimo svojemu okusu.

20200501 053826

4

Največji pekač od pečice premažemo z maslom ali oljem, posujemo z drobtinami in nanj z rokami prerazporedimo testo. Robove testa zavihamo čez rob pekača.

20220220 081415

5

Na testo premažemo skutin nadev.

20200501 064410

6

Robove zavihamo na nadev. Z rumenjakom premažemo robove in pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj. Pečemo ca. 40 minut. Peko prilagodimo pečici. V kolikor nismo ljubitelji cimeta, se mu lahko izognemo.

274355255 1449609778794194 7103047237879171224 n

7

Pečena je, ko robovi postanejo hrustljavo zapečeni.

20220220 105111

8

Režemo ohlajeno. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu ali cimetom.

20220220 110529 – kopija

Skutina pogača

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO