Sestavine
Postopek
V jamico moke, ki smo ji primešali sol, zdrobimo kvas in nanj dolijemo mlačno mleko, premešamo in pustimo vzhajat cca. 10 minut. Dodamo stepena jajca in sladkor, olje in ostalo mleko.
Zgnetemo v gladko testo, ki ga pustimo vzhajat cca. 20 minut.
V mleku skuhamo pšenični zdrob. Primešamo skuti, dodamo jajca in sladkor ter zmešamo v gladek nadev. Sladkor prilagodimo svojemu okusu.
Največji pekač od pečice premažemo z maslom ali oljem, posujemo z drobtinami in nanj z rokami prerazporedimo testo. Robove testa zavihamo čez rob pekača.
Na testo premažemo skutin nadev.
Robove zavihamo na nadev. Z rumenjakom premažemo robove in pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj. Pečemo ca. 40 minut. Peko prilagodimo pečici. V kolikor nismo ljubitelji cimeta, se mu lahko izognemo.
Pečena je, ko robovi postanejo hrustljavo zapečeni.
Režemo ohlajeno. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu ali cimetom.
Sestavine
Postopek
V jamico moke, ki smo ji primešali sol, zdrobimo kvas in nanj dolijemo mlačno mleko, premešamo in pustimo vzhajat cca. 10 minut. Dodamo stepena jajca in sladkor, olje in ostalo mleko.
Zgnetemo v gladko testo, ki ga pustimo vzhajat cca. 20 minut.
V mleku skuhamo pšenični zdrob. Primešamo skuti, dodamo jajca in sladkor ter zmešamo v gladek nadev. Sladkor prilagodimo svojemu okusu.
Največji pekač od pečice premažemo z maslom ali oljem, posujemo z drobtinami in nanj z rokami prerazporedimo testo. Robove testa zavihamo čez rob pekača.
Na testo premažemo skutin nadev.
Robove zavihamo na nadev. Z rumenjakom premažemo robove in pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj. Pečemo ca. 40 minut. Peko prilagodimo pečici. V kolikor nismo ljubitelji cimeta, se mu lahko izognemo.
Pečena je, ko robovi postanejo hrustljavo zapečeni.
Režemo ohlajeno. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu ali cimetom.