Skutina pogača s cimetom

Deli objavo:

Skutina pogača s cimetom
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave2 hSkupni čas3 h

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Testo
 500 g gladke moke T500
 300 ml mleka
 100 g sladkorja
 100 ml olivnega olja
 ½ kocke svežega kvasa
 1 jajce
 1 ščep soli
Nadev
 1 kg nepasirane skute
 120 g sladkorja
 1 jajce
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
 mleti cimet (posip)
Pšenični zdrob
 300 ml mleka
 3 jedilne žlice pšeničnega zdroba
 1 ščep soli

Postopek

1

V jamico moke, ki smo ji primešali sol, zdrobimo kvas in nanj dolijemo mlačno mleko, premešamo in pustimo vzhajat cca. 10 minut. Dodamo stepena jajca in sladkor, olje in ostalo mleko.

20200501 041254

2

Zgnetemo v gladko testo, ki ga pustimo vzhajat cca. 20 minut.

3 oblikujrmo vzhajamo

Skutin nadev
3

V mleku skuhamo pšenični zdrob. Primešamo skuti, dodamo jajca in zmešamo v gladek nadev.

20200501 053826

4

Največji pekač v pečici premažemo z maslom ali oljem, posujemo z drobtinami in nanj z rokami prerazporedimo testo. Robove testa zavihamo čez rob pekača.

20200501 064319

5

Na testo premažemo skutin nadev.

20200501 064410

6

Robove zavihamo na nadev in posujemo s cimetom. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj. Pečemo cca. 40 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečena je, ko se na vrhu skutinega nadeva naredi lepa zlatorjava barva. Režemo ohlajeno. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

20200501 065025

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Testo
 500 g gladke moke T500
 300 ml mleka
 100 g sladkorja
 100 ml olivnega olja
 ½ kocke svežega kvasa
 1 jajce
 1 ščep soli
Nadev
 1 kg nepasirane skute
 120 g sladkorja
 1 jajce
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
 mleti cimet (posip)
Pšenični zdrob
 300 ml mleka
 3 jedilne žlice pšeničnega zdroba
 1 ščep soli

Postopek

1

V jamico moke, ki smo ji primešali sol, zdrobimo kvas in nanj dolijemo mlačno mleko, premešamo in pustimo vzhajat cca. 10 minut. Dodamo stepena jajca in sladkor, olje in ostalo mleko.

20200501 041254

2

Zgnetemo v gladko testo, ki ga pustimo vzhajat cca. 20 minut.

3 oblikujrmo vzhajamo

Skutin nadev
3

V mleku skuhamo pšenični zdrob. Primešamo skuti, dodamo jajca in zmešamo v gladek nadev.

20200501 053826

4

Največji pekač v pečici premažemo z maslom ali oljem, posujemo z drobtinami in nanj z rokami prerazporedimo testo. Robove testa zavihamo čez rob pekača.

20200501 064319

5

Na testo premažemo skutin nadev.

20200501 064410

6

Robove zavihamo na nadev in posujemo s cimetom. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj. Pečemo cca. 40 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečena je, ko se na vrhu skutinega nadeva naredi lepa zlatorjava barva. Režemo ohlajeno. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

20200501 065025

Skutina pogača s cimetom

Deli objavo: