Sestavine
Postopek
Pripravimo veliko, temeljito očiščeno steklenico z zamaškom. Steklenico napolnimo z žganjem, dodamo sladkor in mešamo tako dolgo, da se sladkor raztopi.
Rastline nabiramo od marca do oktobra, jih očistimo in postopoma dodajamo v žganje. Zdravilne zeli nabiramo takrat, ko je njihov čas rasti - zorenja. Če kakšne rastline ne uspemo nabrati sveže, lahko dodamo posušeno.
Po vsakem dodajanju premešamo z leseno palčko ali kuhalnico. Preden dodamo pelin in žajbelj ju prelijemo z vročo vodo, nato dodamo liste v žganje.
Zdravilne zeli posrkajo žganje, zato enkrat na mesec dodamo ca. 100 ml svežega žganja.
Steklenico sproti zapremo s pokrovom, da žganje ne izhlapi. Postavimo v polsenco. Vmes večkrat premešamo z leseno palico ali kuhalnico.
Ko smo nabrali in dodali vse zdravilne rastline, steklenico pustimo zaprto še 2 tedna. Vmes večkrat premešamo. Prelijemo v pripravljene čiste steklenice.
Lastnosti in uporaba: Domači jagermeister – zeliščni liker je sladek, malo pogreni, a je kljub grenkobi odličnega okusa. Pripravimo ga iz približno 45 zelišč. Če katere izmed njih nismo nabrali, ne bo prevelikega problema, domači jagermeister bo kljub temu odličen. Prav tako lahko dodamo še kakšno zelišče več.
Kdaj in katera zelišča nabiramo? Preberite si v posebnem prispevku.
Zdravilne rastline nabiramo skozi vse leto. Izogibamo se nabiranju neposredno ob cestah. Sestavine lahko dodajamo sveže ali posušene. V kolikor zelišč ne najdemo v naravi, jih poiščemo v trgovinah z ekološkimi izdelki.
Namig: Uživamo ga v zmernih količinah.
Sestavine
Postopek
Pripravimo veliko, temeljito očiščeno steklenico z zamaškom. Steklenico napolnimo z žganjem, dodamo sladkor in mešamo tako dolgo, da se sladkor raztopi.
Rastline nabiramo od marca do oktobra, jih očistimo in postopoma dodajamo v žganje. Zdravilne zeli nabiramo takrat, ko je njihov čas rasti - zorenja. Če kakšne rastline ne uspemo nabrati sveže, lahko dodamo posušeno.
Po vsakem dodajanju premešamo z leseno palčko ali kuhalnico. Preden dodamo pelin in žajbelj ju prelijemo z vročo vodo, nato dodamo liste v žganje.
Zdravilne zeli posrkajo žganje, zato enkrat na mesec dodamo ca. 100 ml svežega žganja.
Steklenico sproti zapremo s pokrovom, da žganje ne izhlapi. Postavimo v polsenco. Vmes večkrat premešamo z leseno palico ali kuhalnico.
Ko smo nabrali in dodali vse zdravilne rastline, steklenico pustimo zaprto še 2 tedna. Vmes večkrat premešamo. Prelijemo v pripravljene čiste steklenice.
Lastnosti in uporaba: Domači jagermeister – zeliščni liker je sladek, malo pogreni, a je kljub grenkobi odličnega okusa. Pripravimo ga iz približno 45 zelišč. Če katere izmed njih nismo nabrali, ne bo prevelikega problema, domači jagermeister bo kljub temu odličen. Prav tako lahko dodamo še kakšno zelišče več.
Kdaj in katera zelišča nabiramo? Preberite si v posebnem prispevku.
Zdravilne rastline nabiramo skozi vse leto. Izogibamo se nabiranju neposredno ob cestah. Sestavine lahko dodajamo sveže ali posušene. V kolikor zelišč ne najdemo v naravi, jih poiščemo v trgovinah z ekološkimi izdelki.
Namig: Uživamo ga v zmernih količinah.
Super, letos poskusimo!
Me veseli.