
Sestavine
Postopek
Pripravimo veliko, temeljito očiščeno steklenico z zamaškom. Steklenico napolnimo z žganjem, dodamo sladkor in mešamo tako dolgo, da se sladkor raztopi.
Rastline nabiramo od marca do oktobra, jih očistimo in postopoma dodajamo v žganje. Zdravilne zeli nabiramo takrat, ko je njihov čas rasti - zorenja. V kolikor nismo uspeli nabrati kakšne rastline, lahko dodamo posušeno.
Po vsakem dodajanju premešamo z leseno palčko ali kuhalnico. Preden dodamo pelin in žajbelj ju prelijemo z vročo vodo, nato dodamo liste v žganje.
Zdravilne zeli posrkajo žganje, zato enkrat na mesec dodamo cca. 100 ml svežega žganja. Steklenico sproti zapremo s pokrovom, da žganje ne izhlapi. Postavimo v polsenco. Vmes večkrat premešamo z leseno palico ali kuhalnico.
Ko smo nabrali in dodali vse zdravilne rastline, steklenico pustimo zaprto dva tedna. Vmes večkrat premešamo. Prelijemo v pripravljene čiste steklenice. Uživamo v majhnih količinah.
Kdaj in katera zelišča nabiramo? Preberite si v posebnem prispevku.
Sestavine
Postopek
Pripravimo veliko, temeljito očiščeno steklenico z zamaškom. Steklenico napolnimo z žganjem, dodamo sladkor in mešamo tako dolgo, da se sladkor raztopi.
Rastline nabiramo od marca do oktobra, jih očistimo in postopoma dodajamo v žganje. Zdravilne zeli nabiramo takrat, ko je njihov čas rasti - zorenja. V kolikor nismo uspeli nabrati kakšne rastline, lahko dodamo posušeno.
Po vsakem dodajanju premešamo z leseno palčko ali kuhalnico. Preden dodamo pelin in žajbelj ju prelijemo z vročo vodo, nato dodamo liste v žganje.
Zdravilne zeli posrkajo žganje, zato enkrat na mesec dodamo cca. 100 ml svežega žganja. Steklenico sproti zapremo s pokrovom, da žganje ne izhlapi. Postavimo v polsenco. Vmes večkrat premešamo z leseno palico ali kuhalnico.
Ko smo nabrali in dodali vse zdravilne rastline, steklenico pustimo zaprto dva tedna. Vmes večkrat premešamo. Prelijemo v pripravljene čiste steklenice. Uživamo v majhnih količinah.
Kdaj in katera zelišča nabiramo? Preberite si v posebnem prispevku.
Super, letos poskusimo!
Me veseli.