Sestavine
Postopek
V velik kozarec (ca. 5 litrov) dolijemo sadjevec in dodamo sladkor.
Mešamo, da se sladkor do polovice raztopi. Dodamo suha zelišča in premešamo.
Opomba: Seznam zelišč najdete TUKAJ. Če katere sestavine ne najdemo, jo lahko izpustimo.
Dodamo obe vrsti mete, ognjičeve cvetove, sladki pelin, vinsko rutico, kumino, brinove jagode in janež. Ponovno premešamo.
Na koncu dodamo še rožmarin in narezane zelene orehe ter ponovno premešamo.
Zapremo s pokrovom in postavimo v temen in hladen prostor za 60 dni. Vsak dan kozarec pretresemo, da se ostanek sladkorja stopi.
Po 60 dneh precedimo skozi cedilko.
Nato precedimo še skozi gazo. Na koncu gazo stisnemo, da precedimo vso tekočino.
Prelijemo v steklenice in jih označimo.
Postrežemo kot aperitiv s prijatelji ali ob slabem počutju.
Sestavine
Postopek
V velik kozarec (ca. 5 litrov) dolijemo sadjevec in dodamo sladkor.
Mešamo, da se sladkor do polovice raztopi. Dodamo suha zelišča in premešamo.
Opomba: Seznam zelišč najdete TUKAJ. Če katere sestavine ne najdemo, jo lahko izpustimo.
Dodamo obe vrsti mete, ognjičeve cvetove, sladki pelin, vinsko rutico, kumino, brinove jagode in janež. Ponovno premešamo.
Na koncu dodamo še rožmarin in narezane zelene orehe ter ponovno premešamo.
Zapremo s pokrovom in postavimo v temen in hladen prostor za 60 dni. Vsak dan kozarec pretresemo, da se ostanek sladkorja stopi.
Po 60 dneh precedimo skozi cedilko.
Nato precedimo še skozi gazo. Na koncu gazo stisnemo, da precedimo vso tekočino.
Prelijemo v steklenice in jih označimo.
Postrežemo kot aperitiv s prijatelji ali ob slabem počutju.