Bučni piškoti s salom

Deli objavo:

Bucni piskoti s salom
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas2 h

Sestavine

ca. 40 piškotov
 600 g gladke moke T500
 400 g čiste svinjske (rastlinske) masti
 180 g kristalnega sladkorja
 100 g grobo mletih bučnih semen
 4 rumenjake
 2 vanilijeva sladkorja
 1 pomaranča - samo lupina
 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
Preliv in posip
 100 g stopljene jedilne čokolade
 1 čajna žlička belega olja
 1 jedilna žlica grobo mletih bučnih semen
Pripomočki

Postopek

1

Jajca, sladkor, vanilijev sladkor in lupino penasto zmešamo. Primešamo maščobo in temeljito premešamo.

20220314 070146

2

Dodamo bučna semena.

20220314 070215

3

Primešamo moko in z mešalnikom grobo zmešamo.

20220314 070455

4

Delovno površino posujemo narahlo z ostro moko in zgnetemo v gladko. Testo pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.

20220314 071424

5

Testo razdelimo na tri dele.

20220314 071512

6

Vsak del posebej razvaljamo na debelino 4 do 5 mm in izrezujemo z modelom kvadratne oblike.

20220314 071758

7

Izrezane piškote odlagamo na pekač s silikonsko podlogo za peko ali ga obložimo s peki papirjem.

20220314 072133

8

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.

20220314 073730

9

Piškoti so zelo krhki zato jih ohladimo na pekaču.

20220314 074212

Preliv
10

V mikrovalovni pečici ali nad soparo stopimo jedilno čokolado, ki smo ji dodali malo olja. Premešamo, da dobimo gladek svilnat izgled.

8 preliv

11

Ohlajene piškote okrasimo s stopljeno čokolado in čez posujemo grobo mleta bučna semena. Pustimo, da se preliv popolnoma strdi.

20220314 082821

12

Ponudimo h čaju ali kavici.

20220314 100020

Sestavine

ca. 40 piškotov
 600 g gladke moke T500
 400 g čiste svinjske (rastlinske) masti
 180 g kristalnega sladkorja
 100 g grobo mletih bučnih semen
 4 rumenjake
 2 vanilijeva sladkorja
 1 pomaranča - samo lupina
 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
Preliv in posip
 100 g stopljene jedilne čokolade
 1 čajna žlička belega olja
 1 jedilna žlica grobo mletih bučnih semen
Pripomočki

Postopek

1

Jajca, sladkor, vanilijev sladkor in lupino penasto zmešamo. Primešamo maščobo in temeljito premešamo.

20220314 070146

2

Dodamo bučna semena.

20220314 070215

3

Primešamo moko in z mešalnikom grobo zmešamo.

20220314 070455

4

Delovno površino posujemo narahlo z ostro moko in zgnetemo v gladko. Testo pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.

20220314 071424

5

Testo razdelimo na tri dele.

20220314 071512

6

Vsak del posebej razvaljamo na debelino 4 do 5 mm in izrezujemo z modelom kvadratne oblike.

20220314 071758

7

Izrezane piškote odlagamo na pekač s silikonsko podlogo za peko ali ga obložimo s peki papirjem.

20220314 072133

8

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.

20220314 073730

9

Piškoti so zelo krhki zato jih ohladimo na pekaču.

20220314 074212

Preliv
10

V mikrovalovni pečici ali nad soparo stopimo jedilno čokolado, ki smo ji dodali malo olja. Premešamo, da dobimo gladek svilnat izgled.

8 preliv

11

Ohlajene piškote okrasimo s stopljeno čokolado in čez posujemo grobo mleta bučna semena. Pustimo, da se preliv popolnoma strdi.

20220314 082821

12

Ponudimo h čaju ali kavici.

20220314 100020

Bučni piškoti s salom

Deli objavo: