
Sestavine
Postopek
Čebulo zmeljemo ali narežemo na zelo male kocke.
Dodamo maščobo, premešamo in počasi pražimo 45 minut, da se čebula popolnoma razpusti.
Dodamo na trakce narezano papriko in na kocke narezan paradižnik.
Namig: Lahko dodamo na kocke narezano rdečo in zeleno papriko. Če nismo ljubitelji paradižnika, ga ne dodamo.
Premešamo in dušimo med mešanjem 10 minut.
Dodamo na kocke narezano meso.
Premešamo in posujemo z mleto papriko. Dodamo še ostale začimbe in premešamo.
Prilijemo belo vino in ponovno vse temeljito premešamo. Ob mešanju dušimo 40 minut.
Naribamo krompir.
Dodamo še rožmarinove vejice in vse temeljito premešamo.
Dolijemo rdeče vino, premešamo in pokrito dušimo z vmesnim mešanjem 15 minut.
Pred koncem dušenja dodamo sesekljani peteršilj in stisnjene brinove jagode.
Postrežemo s sveže pečenim maslenim kruhom ali s sveže pečenimi žemljami.
Namig: Če bograč pripravimo v večji količini, ga lahko tudi zamrznemo, zato dodamo nariban krompir. Na ta način je bograč zelo okusen. Lahko se izognemo dodajanju krompirja in ga vsakič skuhamo svežega ter postrežemo narezanega na rezine.
Sestavine
Postopek
Čebulo zmeljemo ali narežemo na zelo male kocke.
Dodamo maščobo, premešamo in počasi pražimo 45 minut, da se čebula popolnoma razpusti.
Dodamo na trakce narezano papriko in na kocke narezan paradižnik.
Namig: Lahko dodamo na kocke narezano rdečo in zeleno papriko. Če nismo ljubitelji paradižnika, ga ne dodamo.
Premešamo in dušimo med mešanjem 10 minut.
Dodamo na kocke narezano meso.
Premešamo in posujemo z mleto papriko. Dodamo še ostale začimbe in premešamo.
Prilijemo belo vino in ponovno vse temeljito premešamo. Ob mešanju dušimo 40 minut.
Naribamo krompir.
Dodamo še rožmarinove vejice in vse temeljito premešamo.
Dolijemo rdeče vino, premešamo in pokrito dušimo z vmesnim mešanjem 15 minut.
Pred koncem dušenja dodamo sesekljani peteršilj in stisnjene brinove jagode.
Postrežemo s sveže pečenim maslenim kruhom ali s sveže pečenimi žemljami.
Namig: Če bograč pripravimo v večji količini, ga lahko tudi zamrznemo, zato dodamo nariban krompir. Na ta način je bograč zelo okusen. Lahko se izognemo dodajanju krompirja in ga vsakič skuhamo svežega ter postrežemo narezanega na rezine.