
Sestavine
Postopek
Očiščene cvetove bezga potrgamo od stebelc. Dodamo na kolobarje narezane limone in jagode.
Vodo prekuhamo in v njej raztopimo sladkor. Ohladimo in prilijemo na pripravljeno zmes. Pokrijemo in pustimo stat 24 ur. Vmes večkrat premešamo.
Po 24 urah odcedimo skozi cedilko.
Nato še enkrat skozi gosto gazo.
Lonec s sokom postavimo na ogenj in segrejemo do vretja.
Napolnimo v tople steklenice. Zadelamo z zamaški. Pokrito z odejo pustimo, da se steklenice s sokom ohladijo. Hranimo na temnem in hladnem. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Očiščene cvetove bezga potrgamo od stebelc. Dodamo na kolobarje narezane limone in jagode.
Vodo prekuhamo in v njej raztopimo sladkor. Ohladimo in prilijemo na pripravljeno zmes. Pokrijemo in pustimo stat 24 ur. Vmes večkrat premešamo.
Po 24 urah odcedimo skozi cedilko.
Nato še enkrat skozi gosto gazo.
Lonec s sokom postavimo na ogenj in segrejemo do vretja.
Napolnimo v tople steklenice. Zadelamo z zamaški. Pokrito z odejo pustimo, da se steklenice s sokom ohladijo. Hranimo na temnem in hladnem. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.