Melisin sirup

Deli objavo:
  • 52
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    52
    Delitev

Kategorija

Melisin sok

Količina5 PorcijČas priprave30 minSkupen čas1 h

Sestavine

za 5 litrov
 4 l vode
 2,50 kg sladkorja
 130 g listov melise (navadna ali citronska)
 80 g citronke
 3 bio limone - sok
 1 oranža - sok

Postopek

1

Vodo segrejemo do vrenja. Vanjo vsujemo sladkor in ga ob mešanju raztopimo. Dodamo citronko in jo ob mešanju raztopimo.

1 voda sladkor citronka

2

Liste melise narežemo in jih vsujemo v vodo s sladkorjem in citronko.

5 dodamo razrezano meliso

3

Iz limon stisnemo sok in dolijemo na liste melise. Enak postopek ponovimo s pomarančo. Premešamo. Pokrijemo s pokrovom in postavimo v hladen prostor za dva polna dneva.

7 premešamo pokrijemo

4

Vsebino odcedimo skozi gosto sito in gazo. Sok segrejemo do vrenja in ga prelijemo v čiste in sterilizirane steklenice. Steklenice zapremo z zamaškom in pokrite z odejo ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprto steklenico hranimo v hladilniku. Sok redčimo z vodo.

Sestavine

za 5 litrov
 4 l vode
 2,50 kg sladkorja
 130 g listov melise (navadna ali citronska)
 80 g citronke
 3 bio limone - sok
 1 oranža - sok

Postopek

1

Vodo segrejemo do vrenja. Vanjo vsujemo sladkor in ga ob mešanju raztopimo. Dodamo citronko in jo ob mešanju raztopimo.

1 voda sladkor citronka

2

Liste melise narežemo in jih vsujemo v vodo s sladkorjem in citronko.

5 dodamo razrezano meliso

3

Iz limon stisnemo sok in dolijemo na liste melise. Enak postopek ponovimo s pomarančo. Premešamo. Pokrijemo s pokrovom in postavimo v hladen prostor za dva polna dneva.

7 premešamo pokrijemo

4

Vsebino odcedimo skozi gosto sito in gazo. Sok segrejemo do vrenja in ga prelijemo v čiste in sterilizirane steklenice. Steklenice zapremo z zamaškom in pokrite z odejo ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprto steklenico hranimo v hladilniku. Sok redčimo z vodo.

Melisin sirup
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 52
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    52
    Delitev