Sestavine
Postopek
Cvetove regrata in marjetic nabiramo čez opoldanski čas. Takrat so v polnem razcvetu.
Vodo prekuhamo in ohladimo. Dodamo cvetove in narezano limono.
Ko zmes zavre, kuhamo ob mešanju 30 minut.
Ugasnemo ogenj in pustimo pokrito 30 minut.
Odcedimo. Primešamo med in rjavi sladkor in mešamo tako dolgo, da se med in sladkor stopi.
Prelijemo v steklenice in zadelamo s pokrovi. V pekač od pečice nalijemo vode za tri prste visoko in vanj postavimo polne steklenice.
Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo pasterizirati 40 minut. Pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice ohladijo čez noč.
Lastnosti in uporaba: Regratov sirup vsebuje veliko vitamina A, kalija, kalcija in železa. Uživamo ga ob slabem počutju in v prehladnih dneh
Priporoča se kot pomoč pri čiščenju krvi in urejanju prebave.
Pijemo ga na tešče. Lahko ga mešamo z vodo (150 ml sirupa in 300 ml vode) in pijemo za žejo.
Opomba: Če obstaja možnost alergije na med ali cvetni prah, sirupa ne uživajmo. Namesto medu uporabimo samo rjavi sladkor ali stevijo.
Sestavine
Postopek
Cvetove regrata in marjetic nabiramo čez opoldanski čas. Takrat so v polnem razcvetu.
Vodo prekuhamo in ohladimo. Dodamo cvetove in narezano limono.
Ko zmes zavre, kuhamo ob mešanju 30 minut.
Ugasnemo ogenj in pustimo pokrito 30 minut.
Odcedimo. Primešamo med in rjavi sladkor in mešamo tako dolgo, da se med in sladkor stopi.
Prelijemo v steklenice in zadelamo s pokrovi. V pekač od pečice nalijemo vode za tri prste visoko in vanj postavimo polne steklenice.
Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo pasterizirati 40 minut. Pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice ohladijo čez noč.
Lastnosti in uporaba: Regratov sirup vsebuje veliko vitamina A, kalija, kalcija in železa. Uživamo ga ob slabem počutju in v prehladnih dneh
Priporoča se kot pomoč pri čiščenju krvi in urejanju prebave.
Pijemo ga na tešče. Lahko ga mešamo z vodo (150 ml sirupa in 300 ml vode) in pijemo za žejo.
Opomba: Če obstaja možnost alergije na med ali cvetni prah, sirupa ne uživajmo. Namesto medu uporabimo samo rjavi sladkor ali stevijo.