
Sestavine
za 4 osebe
2 l jušne osnove ali vode
100 g lisičk
100 g jurčkov
100 g graha
3 jedilne žlice ocvrte čebule
3 srednje debele krompirje
2 korenčka
1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
1 čajna žlička soli
1 ščep popra po okusu - po potrebi več
1 ščep majarona po okusu - po potrebi več
1 ščep mletega luštreka - po potrebi več
1 jedilna žlica drobnjaka
Zgostitev
1 jedilna žlica olivnega olja ali druge maščobe
1 jedilna žlica ostre moke T400
1 ščep rdeče sladke paprike
Postopek
1
Krompir in korenje narežemo. Dolijemo vodo ali jušno osnovo.
2
Dodamo gobe, ki smo jih prepražili na maščobi s čebulo. Primešamo še ostale sestavne. Začinimo ter kuhamo 45 minut.
3
Na olju prepražimo moko in ji primešamo rdečo sladko papriko. Vse skupaj prilijemo v juho. Premešamo in kuhamo še 5 minut.
Namig: Za zgostitev se moki lahko izognemo. Namesto moke v mineštro naribamo krompir. Jed se bo zgostila.
4
Postrežemo. K minešti se odlično podajo slastni buhteljni ali jabolčni štrudelj. 🙂
KategorijaJedi na žlico, Juhe
Sestavine
za 4 osebe
2 l jušne osnove ali vode
100 g lisičk
100 g jurčkov
100 g graha
3 jedilne žlice ocvrte čebule
3 srednje debele krompirje
2 korenčka
1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
1 čajna žlička soli
1 ščep popra po okusu - po potrebi več
1 ščep majarona po okusu - po potrebi več
1 ščep mletega luštreka - po potrebi več
1 jedilna žlica drobnjaka
Zgostitev
1 jedilna žlica olivnega olja ali druge maščobe
1 jedilna žlica ostre moke T400
1 ščep rdeče sladke paprike