Sestavine
Postopek
Jajca, vanilijev sladkor in kristalni sladkor penasto zmešamo.
Dodamo zmehčano maslo in zmešamo v gladko zmes.
Dodamo mleta bučna semena in bučno olje.
Premešamo in dodamo cimet ter med.
Ponovno premešamo z mešalnikom in dodamo kakav.
Dodamo moko s sodo bikarbono in z mešalnikom grobo zmešamo.
Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Delovno površino posujemo z ostro moko in del testa razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z večjim modelom rožic in vsako drugo rožico še izrežemo na sredini, da nastane odprtina.
Odlagamo na pekač.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.
Ohlajene piškote sestavimo tako, da na celi piškot dodamo polovico čajne žličke marmelade iz rdečega ribeza ali marmelade iz črnega ribeza in nanj prilepimo piškot z odprtino.
Namig: Da bodo do konca ostali piškoti enake velikosti in ne bodo spremenili oblike svetujem, da izrezanemu testu dodamo del novega testa in dobro pregnetemo in nato nadaljujemo z izdelavo piškotov.
Sestavine
Postopek
Jajca, vanilijev sladkor in kristalni sladkor penasto zmešamo.
Dodamo zmehčano maslo in zmešamo v gladko zmes.
Dodamo mleta bučna semena in bučno olje.
Premešamo in dodamo cimet ter med.
Ponovno premešamo z mešalnikom in dodamo kakav.
Dodamo moko s sodo bikarbono in z mešalnikom grobo zmešamo.
Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Delovno površino posujemo z ostro moko in del testa razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z večjim modelom rožic in vsako drugo rožico še izrežemo na sredini, da nastane odprtina.
Odlagamo na pekač.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.
Ohlajene piškote sestavimo tako, da na celi piškot dodamo polovico čajne žličke marmelade iz rdečega ribeza ali marmelade iz črnega ribeza in nanj prilepimo piškot z odprtino.
Namig: Da bodo do konca ostali piškoti enake velikosti in ne bodo spremenili oblike svetujem, da izrezanemu testu dodamo del novega testa in dobro pregnetemo in nato nadaljujemo z izdelavo piškotov.