Sestavine
Postopek
Maslo, vanilijev sladkor in sladkor zmešamo v gladko zmes. Dodamo mlete lešnike in ponovno dobro premešamo. Primešamo moko in zgnetemo v gladko testo.
Testo pustimo počivati le toliko časa, da pripravimo pekače s peki papirjem.
Na podlagi testo razdelimo. Iz vsakega oblikujemo dolg svaljek, ga razrežemo in na podlagi oblikujemo rogljičke. Polagamo jih na pekač s peki papirjem.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj približno 12 do 15 minut. Peko prilagodimo svoji pečici. Vmes peko rogljičkov preverjamo, da jih preveč ne zapečemo.
Pečene rogljičke ohladimo na pekaču in jih povaljamo v mešanico sladkorja v prahu z vanilijevim sladkorjem. Dobro ohlajene hranimo v kovinski škatli.
Sestavine
Postopek
Maslo, vanilijev sladkor in sladkor zmešamo v gladko zmes. Dodamo mlete lešnike in ponovno dobro premešamo. Primešamo moko in zgnetemo v gladko testo.
Testo pustimo počivati le toliko časa, da pripravimo pekače s peki papirjem.
Na podlagi testo razdelimo. Iz vsakega oblikujemo dolg svaljek, ga razrežemo in na podlagi oblikujemo rogljičke. Polagamo jih na pekač s peki papirjem.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj približno 12 do 15 minut. Peko prilagodimo svoji pečici. Vmes peko rogljičkov preverjamo, da jih preveč ne zapečemo.
Pečene rogljičke ohladimo na pekaču in jih povaljamo v mešanico sladkorja v prahu z vanilijevim sladkorjem. Dobro ohlajene hranimo v kovinski škatli.
Zgledajo Zell dobri, jaz jih bom naredila z “almonds”!
Res so slastni 🙂