
Sestavine
Obara
2 l vode
200 g ocvrte čebule ali 1 glava sveže čebule
3 lovorjeve liste
2 piščančji bedri
2 perutnički
2 korenčka
2 stroka česna
2 jedilni žlici olivnega ali sončničnega olja
2 jedilni žlici rdečega vinskega kisa
1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
½ čajna žlička mletega luštreka - po želji
sol po okusu
poper po okusu
Žličniki
2 jajci
5 jedilnih žlic moke T500
1 jedilna žlica olja
Dodatno
1 jedilna žlica rdečega vinskega kisa
Postopek
1
V olje premešamo ocvrto čebulo, dodamo razkosano meso, prepražimo in dolijemo 2 l vode, ki smo ji primešali začimbno mešanico. Dodamo na kolobarje narezano korenje, stisnjen česen, sesekljan peteršilj ter vse začimbe. Kuhamo približno 50 minut.
Priprava žličnikov
2
Moki dodamo jajca in olje. Z mešalnikom zmešamo v gladko zmes.
3
Vodo zavremo. Zmes zajamemo z veliko ali malo žlico in jo potopimo v vodo. Ko žličniki zavrejo jih kuhamo še 10 minut. Žličnike precedimo in jih dodamo h kuhani obari.
4
Obaro z žličniki še kuhamo na nižji temperaturi 5 minut. Dodamo rdeč vinski kis.
Postrežemo z rezino domačega kruha.
KategorijaGlavne jedi, Jedi na žlico
Sestavine
Obara
2 l vode
200 g ocvrte čebule ali 1 glava sveže čebule
3 lovorjeve liste
2 piščančji bedri
2 perutnički
2 korenčka
2 stroka česna
2 jedilni žlici olivnega ali sončničnega olja
2 jedilni žlici rdečega vinskega kisa
1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
½ čajna žlička mletega luštreka - po želji
sol po okusu
poper po okusu
Žličniki
2 jajci
5 jedilnih žlic moke T500
1 jedilna žlica olja
Dodatno
1 jedilna žlica rdečega vinskega kisa