Sestavine
Postopek
K maščobi dodamo praženo čebulo, narezano korenje in sesekljan peteršilj. Premešamo in dodamo domačo začimbno mešanico, lovor in mlet luštrek. Zopet vse dobro premešamo in zalijemo z jušno osnovo, dodamo sol in poper.
Pustimo, da vre 15 minut, dodamo zrezke, ki smo jih predhodno posuli z ostro moko. Vse ponovno premešamo in pustimo dušit na nizkem ognju 40 minut.
Po 30 minutah dodamo smetano za kuhanje ali na maščobi razpustimo moko. Dolijemo vodo in dolijemo k zrezkom, premešamo in pustimo, da se počasi dušijo še 10 minut.
Vmes pazimo, da omaka ne povre in preverimo, če je jed dovolj slana in/ali dodamo še začimbe po svojem okusu. Če se omaka zgosti, zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Zrezke v omaki pustimo pokrite 15 minut.
Med tem časom lahko pripravimo pražen krompir z drobnjakom.
Zraven se odlično prileže skleda domače solate z bučnimi semeni.
Lahko se prilogi izognemo in zrezke postrežemo rezino kruha z bučnimi semeni.
Namig: po kosilu se kot nalašč h kavici prileže jabolčna rezina.
Sestavine
Postopek
K maščobi dodamo praženo čebulo, narezano korenje in sesekljan peteršilj. Premešamo in dodamo domačo začimbno mešanico, lovor in mlet luštrek. Zopet vse dobro premešamo in zalijemo z jušno osnovo, dodamo sol in poper.
Pustimo, da vre 15 minut, dodamo zrezke, ki smo jih predhodno posuli z ostro moko. Vse ponovno premešamo in pustimo dušit na nizkem ognju 40 minut.
Po 30 minutah dodamo smetano za kuhanje ali na maščobi razpustimo moko. Dolijemo vodo in dolijemo k zrezkom, premešamo in pustimo, da se počasi dušijo še 10 minut.
Vmes pazimo, da omaka ne povre in preverimo, če je jed dovolj slana in/ali dodamo še začimbe po svojem okusu. Če se omaka zgosti, zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Zrezke v omaki pustimo pokrite 15 minut.
Med tem časom lahko pripravimo pražen krompir z drobnjakom.
Zraven se odlično prileže skleda domače solate z bučnimi semeni.
Lahko se prilogi izognemo in zrezke postrežemo rezino kruha z bučnimi semeni.
Namig: po kosilu se kot nalašč h kavici prileže jabolčna rezina.