0

Rižota s kolerabo, grahom in jurčki

Rizota s kolerabo, grahom in jurčki
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave40 minSkupni čas1 h 20 min

Sestavine

za 4 osebe
 400 g govejega mesa
 200 ml belega vina
 1 srednje velika koleraba
 1 mala glava čebule
 4 jedilne žlice pasteriziranega korenja
 3 vejice luštreka
 3 stroke česna
 2 jedilni žlici posušenih jurčkov
 2 jedilni žlici ocvrte čebule
 sol po okusu
 poper po okusu
 2 jedilni žlici olivnega olja ali druge maščobe za praženje
 sesekljani drobnjak za posip
Priloga
 sveža zelena solata s česnom

Postopek

1

Kolerabo očistimo in olupimo.

20250613 100722

2

Narežemo na kocke.

20250614 093323

3

Meso narežemo na kocke.

20250614 093330

4

Sesekljano čebulo in česen prepražimo na maščobi.

20250614 093353

5

Dodamo meso, kolerabo in pasterizirano korenje.

20250614 093638

6

Premešamo, dolijemo vino in dodamo sesekljani luštrek. Premešamo in dušimo 10 minut.

20250614 093923

7

Dodamo ocvrto čebulo in ponovno premešamo.

20250614 094014

8

Dodamo posušene jurčke in ponovno dušimo pokrito 10 minut.

20250614 095429

9

Na koncu dodamo še grah, sol in poper, premešamo ter dušimo dodatnih 5 minut.

20250614 113116

Priloga - riž
10

Vodi dodamo pasterizirano korenje in zavremo. Dodamo riž in kuhamo 5 minut.

20250613 104352

11

Pokrijemo in pustimo, da riž počiva 10 minut.

20250614 113319

12

Mesni zmesi dodamo sesekljani peteršilj.

20250614 113843

13

Dodamo kuhan riž.

20250614 115233

14

Premešamo.

20250614 115305

15

Postrežemo s skledo sveže solate.

20250614 120258

16

Tako pripravljena rižota je odličnega okusa tudi hladna.

Opomba: Če ne razpolagamo s pasteriziranim korenjem, uporabimo svežega na drobno naribanega. Če nismo ljubitelji gob, ta korak izpustimo.

Namesto belega vina lahko uporabimo mesno jušno osnovo ali vodo. Prav tako se lahko izognenemo v naprej pripravljeni ocvrti čebuli in uporabimo samo svežo. Uporabimo riž, ki se kuha zelo malo časa.

20250614 115556

Kategorija

Sestavine

za 4 osebe
 400 g govejega mesa
 200 ml belega vina
 1 srednje velika koleraba
 1 mala glava čebule
 4 jedilne žlice pasteriziranega korenja
 3 vejice luštreka
 3 stroke česna
 2 jedilni žlici posušenih jurčkov
 2 jedilni žlici ocvrte čebule
 sol po okusu
 poper po okusu
 2 jedilni žlici olivnega olja ali druge maščobe za praženje
 sesekljani drobnjak za posip
Priloga
 sveža zelena solata s česnom
Rižota s kolerabo, grahom in jurčki
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.