
Sestavine
Postopek
Kolerabo očistimo in olupimo.
Narežemo na kocke.
V ponev dodamo maslo, na kocke narezano meso, sesekljano čebulo in ocvrto čebulo. Premešamo in dušimo tako dolgo, da meso spremeni barvo.
Dodamo na kocke narezano kolerabo.
Premešamo, dodamo mleti česen ter poper.
Dolijemo vino, dodamo sesekljani peteršilj in luštrek. Primešamo pasterizirano korenje.
Opomba: Če ne razpolagamo s pasteriziranim korenjem, na drobno naribamo en sveži korenček. Prav tako prilagodimo količino soli, ker pasterizirano korenje že vsebuje sol.
Namesto vina lahko uporabimo vodo ali zelenjavno jušno osnovo.
Premešamo in dodamo še posušene marele - dežnikarice. Pokrijemo in dušimo 30 minut.
Namig: Vmes poskusimo meso in če je še žilavo, podaljšamo dušenje ter dodamo tekočino.
Pripravljeno omako pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da pripravimo prilogo.
V vodo zmešamo pasterizirano korenje in zavremo. Dodamo široke rezance in kuhamo ob vrenju 8 minut.
Opomba: Namesto pasteriziranega korenja lahko naribamo sveže korenje in dodamo sol.
Odcedimo.
Pripravimo skledo sveže solate s sesekljanim česnom in bučnim oljem.
Posujemo s sesekljanim drobnjakom in postrežemo. Dober tek!